10 yeni millet bahçesi açıldı

Yapımı yeni tamamlanan millet bahçelerinin açılışında konuşan Erdoğan, şehir ve çevrecilik yatırımlarıyla ilgili “Kısa sürede ülkemiz şantiyeye döndü. Son 18 yılda ülkemiz yılda 500 bin ile 1 milyon arsında konut inşa edilen bir görünüm sergiledi” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul Pendik ve Halkalı, Sakarya, Samsun, Sivas, Diyarbakır, Trabzon, Batman, Bursa ve Elazığ'da yapımı tamamlanan 10 millet bahçesinin açılış töreninde ülke gündemi ve dış politika konularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tüm dünyanın 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile inşaatında çalışan herkesi tebrik etti.

Ülke genelinde toplam 23 millet bahçesine ulaşıldığını ifade eden Erdoğan, “Dünyadaki kimi şehirlerin merkezinde yer alan park ve bahçeleri seyreden milletimiz artık Ankara'da ve diğer illerimizde bu tür mekanlardan bizzat istifade edecek. Yeşil alanlar olmazsa olmazımızdır. Çok zengin imkanlara sahip millet bahçesini başkentimizin hizmetine sunmayı istiyoruz” dedi.
 

20200605_2_42816007_55663514.jpg
Fotoğraf: AA


“Kısa sürede ülkemiz şantiyeye döndü”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını devraldığında binaların neredeyse 4'te 3'ünün kaçak yapı konumunda olduğunu belirten Erdoğan şunları kaydetti:

Türkiye'nin hemen her yerinde benzer bir durum söz konusuydu. Bu acı tablo yıllarca devletin vatandaşına öncülük etmemesinin bir sonucuydu. Gerek mahalli idarelerde gerek merkezi yönetimde sorumluluk üstlendiğimizde önce en acil ihtiyaçlardan başladık. Başını sokacak evi olmayan birine çevre, park bahçe vaadinde bulunmak gerçekçi olmazdı. Yeni yerleşim alanları inşa ederek ilk adımı attık. Kiptaş ve TOKİ vasıtasıyla konut üretmemizin sebebi budur. Kısa sürede ülkemiz şantiyeye döndü. Son 18 yılda ülkemiz yılda 500 bin ile 1 milyon arsında konut inşa edilen bir görünüm sergiledi. Hem artan nüfusun ihtiyaçları karşılanmış hem de depreme dayanıksız yerleşim alanlarında büyük bir dönüşüm başlatılmıştır

“2023'e kadar 81 ilde tamamlanacak”

Şehirlerin çok daha büyük dinlenme, nefeslenme, vakit geçirme alanlarına ihtiyaç duyduğunu ve bu nedenle Millet bahçeleri projesinin geliştiğini vurgulayan Erdoğan, 2023 yılına kadar 81 ilde millet bahçelerinin tamamlanacağını ifade etti.

Erdoğan şöyle devam etti:

Koronavirüs bize bir gerçeği daha gösterdi. Bu gerçek Türkiye'nin geçmişteki kifayetsiz siyasetçi ve yöneticilerle istikrasızlıklar sebebiyle ne kadar büyük kayıplar yaşadığıdır. Ülkemizin enerjisinin heba edilerek nasıl geri bırakıldığını daha iyi görüyoruz. Her alanda ülkemize kazandırdığımız hizmet ve eserler sayesinde kısır döngüyü kırmayı başardık. Salgın krizinden en az hasarla çıkmamızın sebebi son 18 yılda yaptığımız hazırlıklar.

'Sokağa çıkma yasağına gönlümüz razı olmadı'

Geçen haftaki sınırlamaların ardından bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı getirmeyi planlamadıklarını belirten Erdoğan, “Vaka sayısı 700'den yeniden bin sınırına dayandı. Sokağa çıkma kısıtlamasını yeniden gündemimize aldık. Dün gece ilan edilmişti. Bu 15 şehir başta olmak üzere ülkemizin 4 bir yanından vatandaşlarımızdan aldığımız değerlendirmeler bizi kararı yeniden gözden geçirmeye yöneltti” dedi.

Erdoğan, kısıtlamanın tek amacının vatandaşları korumak olduğunu fakat bu kararın farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldığını vurgulayarak, “2.5 ay bir aranın ardından yeniden günlük hayatına vatandaşların sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı. Bunun içi Cumhurbaşkanı olarak 15 ilimizde açıklanan sokağa çıkma kısıtlaması kararını iptal etme kararı aldım” ifadelerini kullandı.

“Askerimiz Libyalı kardeşleriyle hedeflenen planlara doğru yürüyor”

Türkiye’nin yurt dışındaki askeri operasyonlarıyla ilgili konuşan Erdoğan şunları kaydetti:

Askerimiz Barış Pınarı Hareketi'nde gerçekten destanlar yazıyor. Kuzey Irak'ta destanlar yazılıyor. İdlib'de destanlar yazmaya devam ediyorlar. Askerimiz son birkaç gün içerisinde Libya'da Libyalı kardeşleriyle verdikleri mücadelede hedeflenen planlara doğru yürüyor

“Ekonomiyle ilgili garip konuşanlar var”

Ekonomiyle ilgili çok sayıda çalışma yapıldığını belirten Erdoğan, “Her adımı yakından takip ediyoruz. Salgın sonra bu yatırımların çok faydası olacağına inanıyoruz” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Bazıları garip garip şeyler konuşuyor ekonomi şöyle böyle. Kendi imkanlarımızla terörle mücadeleyi sürdürüyoruz, kendi imkanlarımızla yatırımlara devam ediyoruz yine kendi imkanlarımızla salgın mücadeleyi dünyada herkes birbirinin elindeki maskeleri toplayıp kaçırırken biz ise kendimiz üretiyor ve dünyaya gerekli desteği veriyoruz. Millet olarak birlik ve beraberliğimize kardeşliğimize sıkı sıkıya sarıldığımızda aydınlık bir geleceğin bizi beklediğini görüyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmanın ardından millet bahçelerinin açılışı yapıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU