Yusuf Kaplan: Türkiye koronayla mücadelede başarısız olsaydı, ülkeyi cehenneme çevireceklerdi

"Sosyal kaos çıkarmayı, ardından bunu, ekonomik ve siyasî kaosa dönüştürmeyi hedefliyorlar"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, Türkiye’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede başarısız olmasını bekleyen bir grubun olduğunu, bu durumda “ülkeyi cehenneme çevireceklerini” savundu.

Kaplan, bugünkü köşe yazısında “Korona sonrasında Türkiye’yi kaosa sürükleyecek büyük provokatif eylemler peşinde birileri...” iddiasında bulundu ve şunları yazdı:

Kim bu “birileri”?

Korona sonrası süreçte Türkiye’nin önünün açık olduğunu gören ve koronayla mücadelede Türkiye’nin bütün Batılı ülkelerin çöktüğü bir yerde, hepsinden daha başarılı bir performans sergilediğimiz için çılgına dönen şer-şirret güçler!

Askerî darbeyi deneyip sonuç alamayan, ardından bir kaç kez ekonomik darbeye kalkışıp avuçlarını yalayan türediler!

Eğer Türkiye koronayla mücadelede başarısız olsaydı, Türkiye’yi cehenneme çevireceklerdi!

Ülke içinde bunlara prim vermeye teşne siyasî ve ideolojik kesimler var, ne yazık ki!

Ama Erdoğan’ın güçlü ve kararlı liderliğiyle, yanısıra donanımlı kabinesiyle Türkiye, koronayla başarıyla mücadele edince, bu kez, kaos stratejisini devreye giydirdiler!

Sosyal kaos çıkarmayı, ardından bunu, ekonomik ve siyasî kaosa dönüştürmeyi hedefliyorlar!

Bir ayda yaşanan, ülkenin fay hatlarını patlamak için tezgahlanan ürpertici provokasyonlar, bu kaos stratejisinin ürünü!

O yüzden milleti de, devleti de, teyakkuzu elden bırakmamaya, basiretli hareket etmeye, ülkeyi karıştırmak, kaosa sürüklemek isteyen, nereden gelirse gelsin her tür provokatif girişime karşı dikkatli olmaya davet ediyorum.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU