Beşiktaşlı futbolcular ABD'de öldürülen Floyd için diz çöktü

Siyah-beyazlı futbolcular, Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan çalışma öncesinde, antrenman sahasında George Floyd'un isim ve soyadının baş harflerini oluşturarak sahaya dizildi

George Floyd, ABD polisi tarafından 25 Mayıs'ta yere yatırıldığı sırada nefessiz bırakılarak öldürülmüştü / Fotoğraf: @Besiktas

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın futbolcuları, ABD'de polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyahi Amerikalı George Floyd'u andı. 

Siyah-beyazlı futbolcular, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan çalışma öncesinde, antrenman sahasında George Floyd'un ad ve soyadının baş harflerini oluşturarak sahaya dizildi.

 

Beşiktaş floyd- bjk1.jpg
Beşiktaşlı oyuncuların Floyd protestosu havadan görüntülendi / Fotoğraf: @Besiktas

 

Kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

ABD vatandaşı George Floyd'un Minneapolis'te bir polis memuru tarafından boğularak öldürülmesi, tüm dünyada büyük bir üzüntü yaratmıştı. Futbolcularımız, bugün BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirdikleri antrenman öncesinde, siyah-beyaz tişörtleriyle George Floyd'un isminin baş harflerini oluşturarak ırkçılığa tepki gösterdi ve Floyd'u andılar.

 

 

George Floyd'un ABD'de elleri kelepçeli olarak yere yatırıldığı sırada ensesine diziyle bastıran bir polis tarafından öldürülmesinin ardından ulusal ve uluslararası alanda birçok protesto gösterisi düzenlendi.

Türkiye'den Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Bursaspor kulüplerinin yanı sıra teknik direktör Fatih Terim, Premier Lig ekiplerinden Liverpool Kulübü ve futbolcuları Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, James Milner, Gini Wijnaldum ve Jordan Henderson, Chelsea, West Bromwich Albion, Bundesliga ekipleri Bayern Münih, Schalke 04 ve Borussia M'gladbach kulüpleri yer almıştı.

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca, dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods, Gregg Popovich, Michael Jordan, LeBron James, Earvin Magic Johnson, Golden State Warriors'ın başantrenörü Steve Kerr, Bradley Beal, Stephen Jackson, F1 pilotu Lewis Hamilton, eski Amerikan futbolcusu Colin Kaepernick, kadın tenisçiler Coco Gauff, Serena Williams, ünlü boksör Floyd Mayweather, Borussia Dortmundlu oyuncular Jadon Sancho ile Achraf Hakimi, M'gladbachlı Marcus Thuram, ABD'li kadın futbolcu Alex Morgan, Manchester United'ın Fransız futbolcusu Paul Pogba, tenisin üç büyük sporcusu Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic ve dünyaca ünlü birçok sporcu sosyal medya hesaplarından ve yaptıkları eylemlerle yaşanan olaya tepki göstermişti.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU