George Floyd protestocularına uygulanan polis şiddeti görüntülerle belgelendi

Videolar polis şiddetine karşı düzenlenen eylemlere daha fazla polis şiddetiyle karşılık verildiğini gösteriyor

Polisin George Floyd'u öldürmesinin tetiklediği eylemler son günlerde ABD'nin dört bir yanını etkisi altında aldı. Gösterilerle birlikte polis şiddetine dair iddialar da yayıldı.

Ülkenin dört bir yanından gelen videolardan oluşan derleme görüntüler, kolluk kuvvetlerinin göstericilere uyguladığı şiddeti gözler önüne seriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Videolarda polisin barışçıl göstericilere karşı biber gazı, plastik mermi, cop ve göz yaşartıcı gaz kullandığı görülüyor. İnsan hakları kuruluşu Uluslararası Af Örgütü, ABD kolluk kuvvetlerinin eylemlere verdiği karşılığı eleştirerek polisi insanların hayatını tehlikeye atmakla suçladı.

Uluslararası Af Örgütü ABD Araştırma Direktörü Rachel Ward, "Şehirden şehre gereksiz veya orantısız güç kullanımı olarak değerlendirilebilecek eylemlere tanıklık ediyoruz. Bu şekilde güç kullanımına derhal son verilmesini, kolluk kuvvetlerinin meşru protesto hakkını güvence altına almasını ve korumasını talep ediyoruz" dedi.

Ülke genelinde ABD polisi, uluslararası yasalar karşısında barışçıl gösteri yapma hakkına saygı gösterme ve bunun yerine getirilmesini kolaylaştırma vazifelerini akamete uğratarak gerilimi alevlendiriyor ve göstericilerin hayatını riske atıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU