Faize Rafsancani'den İran rejimine eleştiriler: ABD'yi kınayanlar ABD'den daha kötü

Eski İran Cumhurbaşkanı Rafsancani’nin kızı Faize Rafsancani, İran yöneticilerinin ABD’yi eleştirisini gülünç olarak niteledi

Faize Rafsancani / Fotoğraf: AA

Eski İran Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin kızı Faize Rafsancani, İranlıların ABD'deki olaylarla ilgili sert çıkışlarını eleştirdi.

BBC’ye konuşan ve İran yöneticilerinin Amerikalı George Floyd’la ilgili sert eleştirilerde bulunan Rafsancani, "ABD'de bir kişinin ölümüne önem veriyorsunuz. Peki kendi ülkenizde 230 insanı nasıl öldürdünüz?" dedi.

Rafsancani, İranlıların ABD'deki protestolara dair takındığı tavrın "komik" olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“230 kişiyi nasıl öldürdünüz?”

Amerikalı siyahi birinin öldürülmesini kabul edilemez olarak niteleyen Rafsancani, “Amerika polisinin bir siyahiyi öldürmesi ve uyguladığı şiddet insanlık dışıdır fakat bir siyahinin hayatına önem veriyorsanız kendi ülkenizde 230 kişiyi nasıl öldürdünüz? Ya yaraladığınız 2 binden fazla insan ve tutukladığınız sayısı belirsiz vatandaşlar?” diye konuştu.

“İran rejimi özgürlükleri ihlal etmiş, azınlık haklarını daha fazla çiğnemiştir” 

"İranlıların halkına karşı muamelesi ABD'den daha kötüdür” diyen Ayetullah Humeyni’den sonra en etkili isim olan Haşimi Rafsancani’nin kızı, devamında şunları söyledi:

“O yüzden inandırıcı değiller ve gülünçler. İranlılar önce kendi ülkelerinde benzer olayları önlesin. Amerika'da olan olaylardan daha fazlasını İran'da gördük. Hekimseniz önce kendinize çare bulun. İran rejimi, özgürlükleri daha fazla ihlal etmiş, azınlık haklarını daha fazla çiğnemiştir.” 

Rafsancani, İran’daki aktivist ve muhaliflerin daha çok baskıya maruz kaldığını sözlerine ekledi.

İran'da Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, dini lider Ali Hamaney başta olmak üzere diğer yetkililer ABD'yi ırkçılık ve baskıcılıkla suçlamıştı.

 

Independent Türkçe, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU