Karamollaoğlu: Seçim kanununu iktidarda bulunan partilerin manipülasyonuna açık hale getirirseniz, seçim şaibesinden kurtulamazsınız

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın açılış törenine muhalefetin davet edilmemesine tepki gösterdi

Demokrasi ve Özgürlükler Adası / Fotoğraf: AA

Partisinin eğitim merkezinde, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu haftalık basın toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sağlık çalışanlarının gösterdiği fedakarlık ve gayretle Koronavirüs Bilim Kurulu’nun dikkatli ve özverili kararları sayesinde salgının daha az zararla geçirildiğini aktardı.

"Sandıkta oy kullanma esasına riayet edilmeli"

Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılışına, muhalefettin davet edilmemesine tepki gösteren Karamollaoğlu, "Adını değiştirin. 'Demokrasi Adası' demeyin, başka bir ad koyun ama hem demokrasi ve adalete vurgu yapacaksınız hem de demokrasinin olmazsa olmazı muhalefeti yok sayacaksınız. Böyle bir demokrasi olmaz" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhalefetin, demokrasinin temel taşı olduğunu kaydeden Karamollaoğlu, elektronik ortamda oy kullanılmasının önünün açılmasının önemli sakıncaları olduğunu vurguladı. 

Karamollaoğlu, "Seçim kanununu iktidarda bulunan partilerin manipülasyonuna açık hale getirirseniz, seçim şaibesinden kurtulamazsınız. Sandıkta oy kullanma esasına kesinlikle riayet edilmelidir" dedi.

“Seçim demokrasinin olmazsa olmazıdır”

Herhangi bir partiden seçilen milletvekilinin bir başka partiye geçişini değerlendiren Karamollaoğlu, devamında şunları söyledi:

Prensip olarak bakıldığında bunun üzerinde bir tereddüt doğabilir ama bir parti, o partiden seçilen milletvekilinin beklentilerini karşılamıyor, eğer artık iktidardaki parti kendi vatandaşına vadettiği, programında bulunan konulara yeterince itibar etmiyorsa bir milletvekilinin o partiden ayrılmasından daha tabii bir şey olmaz. Milletvekillerinin iradesine saygı gösterilmeli. Eğer bir milletvekili bu konuda yanlış yapıyorsa sandığa gittiği zaman vatandaştan onun cevabını alır çünkü seçim var. Seçim demokrasinin olmazsa olmazıdır.

“Açıklanan ekonomik paketler sorunu çözmüyor”

Türkiye’nin bir numaralı meselesinin işsizlik olduğunu savunan Karamollaoğlu, salgın sonrası normalleşme dönemine ilişkin açıklanan ekonomik tedbir paketlerinin problemi çözmediğini, sadece ertelediğini söyledi.

Karamollaoğlu, bir gazetecinin Amerika'da siyahi George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi sonucu yaşanan protestolara ilişkin sorusuna verdiği cevapta, Amerika'da yıllardır süregelen ırkçılığın son olayla patlak verdiğini belirterek, yağma ve talanı meşru görmelerinin mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU