George Floyd'un öldürülmesini kınayan Papa ABD'lilere seslendi: Şiddet hiçbir şeyi çözmez

Papa, "Irkçılık günahının sonucu hayatını kaybeden herkes için dua ettiğini" söyledi

Fotoğraf: AFP

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, ABD’de polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyahi George Floyd’un öldürülmesini kınadı.

Vatikan’da haftalık dua etkinliğine konuşan Papa, Floyd’un ölümünü "trajik" olarak nitelendirdi ve "ırkçılık günahı sonucu hayatını kaybeden herkes için" dua ettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Francis, konuşmasına "Amerika Birleşik Devletleri’ndeki sevgili kardeşlerim, geçtiğimiz günlerde ülkenizdeki rahatsız edici sosyal huzursuzluğa büyük endişeyle tanık oldum" sözleriyle başladı

ABD'lileri uyardı: Şiddet hiçbir şey kazandırmaz

"Herhangi bir biçimde ırkçılığa ve dışlanmaya tahammül edemeyiz" diyen Papa, protestolar sırasında yaşanan yağma ve şiddet olaylarına şu sözlerle tepki gösterdi:

"Aynı zamanda, son günlerde yaşanan şiddetin yıkıcı ve yenilgiye uğratıcı olduğunun farkında olmalıyız. Şiddetten hiçbir şey kazanılmaz ve çok fazla şey kaybedilir"

ABD'nin Minnesota eyaletinde siyahi George Floyd'un gözaltına alınırken öldürülmesi üzerine başlayan olaylar devam ediyor.

ABD’deki protestolara Avrupa ülkelerinden de destek geldi. Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Hollanda ve İtalya’da Floyd’a destek gösterileri yapıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU