Elinde İncil ile poz veren Trump: İnsanlar ibadet alanına yürümemi sevdi

"Eğer göstericiler o kadar barış yanlısıysa neden bir gece önceden kiliseyi yaktılar?"

Fotoğraf: Reuters

ABD’de siyahi George Floyd'un gözaltına sırada polis şiddetine maruz kalarak öldürülmesinin ardından başlayan gösterilerde 8 gün geride kaldı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın önceki gün Beyaz Saray’dan çıkıp yürüyerek yakınlardaki St. Johns Kilisesi'ne gitmesi ve İncil’le poz vermesine yönelik eleştiriler de sürüyor.

Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Trump, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Bunu yanlış anladınız. Eğer göstericiler o kadar barış yanlısıysa neden bir gece önceden kiliseyi yaktılar? İnsanlar benim tarihi bir ibadet alanına yürümemi sevdi.

Ne olmuştu?

Trump, Beyaz Saray'daki konuşmasının ardından yerleşkeden çıkarak konutun yakınında bulunan ve Floyd protestolarında kundaklanmaya çalışılan St. Johns Kilisesi'ne elinde tuttuğu İncil ile yürüdü.

Kilisenin içine girmeyen ve önünde elindeki İncil'i havaya kaldırarak konuşan Trump, "Biz dünyadaki en harika ülkeyiz ve bu ülkeyi her zaman güvende tutacağız" dedi.

Trump, geniş güvenlik önlemleri altında Beyaz Saray'a döndü. 5 gündür protestoların devam ettiği Washington'da Trump’ın yürüyüş yolu ise güvenlik güçlerinin orantısız müdahalesi ile koruma altına alındı. 

Güzergâh üzerindeki Lafayette Park'ta bulunan protestocular, güvenlik güçlerince biber gazı ve ses bombası ile dağıtıldı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU