Protestocuların sert müdahale ile dağıtıldığı güzergâhtan yürüyerek İncil ile poz veren Trump kendine teşekkür etti

Beyaz Saray'dan çıkıp kundaklanmak istenen kiliseye yürüyüşü sırasında sert müdahalelerle dağıtılan protestolar hakkında ABD Başkanı Donald Trump, "Washington D.C.’de dün gece hiç sorun yaşanmadı" dedi

ABD Başkanı Donald Trump, ırkçılık karşıtı gösteriler sırasında kundaklanmaya çalışılan Beyaz Saray yakınlarındaki St. Johns Kilisesi'ne yaptığı yürüyüş ve İncil’le verdiği poz sonrası kendine teşekkür etti. 

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Beyaz Saray önündeki göstericileri sert müdahalelerle engelleyen güvenlik güçlerinin harika iş çıkardığını söyleyen Trump, şu ifadeleri kullandı. 

Washington D.C.’de dün gece hiç sorun yaşanmadı. Çok sayıda gözaltı. Herkes müthiş bir iş çıkardı. Baskın güç. Hakimiyet. Benzer şekilde, Minneapolis de harikaydı (Teşekkürler Başkan Trump!)
 


Afroamerikalı George Floyd’un gözaltına alındığı sırada bir polis tarafından nefessiz bırakılarak öldürülmesiyle başlayan protestolar, birinci haftasını tamamladı. 

Olayları “iç terör” olarak tanımlayan Trump, ülkedeki şiddet olaylarına müdahale etmek için binlerce ağır silahlı askeri personeli ve güvenlik gücünü görevlendirdiğini duyurdu.

Trump, Beyaz Saray'daki konuşmasının ardından yerleşkeden çıkarak Beyaz Saray'ın yakınındaki dün akşamki protestolarda kundaklanmaya çalışılan St. Johns Kilisesi'ne elinde tuttuğu İncil ile yürüdü.
 

protesto
Beyaz Saray yakınındaki göstericiler biber gazı ile dağıtıldı/ Fotoğraf: AP


Kilisenin içine girmeyen ve önünde elindeki İncil'i havaya kaldırarak konuşan Trump, "Biz dünyadaki en harika ülkeyiz ve bu ülkeyi her zaman güvende tutacağız" dedi. Trump, geniş güvenlik önlemleri altında Beyaz Saray'a döndü.

Birkaç gündür protestoların devam ettiği Trump’ın yürüyüş yolu ise güvenlik güçlerinin orantısız müdahalesi ile koruma altına alındı. 

Güzergâh üzerindeki Lafayette Park'ta bulunan protestocular, güvenlik güçlerince biber gazı ve ses bombası ile dağıtıldı. 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU