AB, G7'ye Rusya’nın tekrar davet edilmesine karşı çıktı: Gidişatını değiştirmezse G8 olamaz

Trump’ın G7’ye Rusya’yı tekrar davet edileceğini açıklamasının ardından AB Yüksek Temsilcisi Borrell, buna karşı olduklarını açıkladı

Fotoğraf: AA

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, eylül ayında yapılması planlanan G7 Zirvesi’ne Rusya’nın tekrar davet edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'nın tekrar G7 Zirvesi'ne davet edilmesine yönelik açıklamalarının ardından Borrell, Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, "Mevcut durumda G7, Rusya gidişatını değiştirmeden G8 olamaz" ifadesini kullandı.

Benzer düşünen ortaklar arasında iş birliğinin her zamankinden daha önemli olduğuna işaret eden Borrell, "Toplantı başkanı, G7'nin formatını değiştirme yetkisine sahip değildir” dedi.

AB Başkanı Trump, haziranda düzenlenmesi planlanan G7 Liderler Zirvesi'ni eylüle ertelediğini ve gruba Hindistan, Rusya, Güney Kore ve Avustralya'yı da eklemek istediğini açıklamıştı.

G-7; Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere ve ABD'den oluşuyor. AB de G7 içinde temsil ediliyor. Rusya, 2014'te Kırım'ı ilhak etmesinin ardından G7'den çıkartılmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU