Hindistan’dan koronavirüs ilacına onay: Remdevisir acil durumlarda tedavide kullanılacak

Hindistan'da durumu ağır yeni tip koronavirüs hastaları için ABD'li Gilead Sciences ilaç şirketinin ürettiği "Remdesivir" adlı antiviral ilacın kullanımının onaylandığı bildirildi

Hindistan’dan koronavirüs ilacına onay / Fotoğraf: AFP

The Indian Express gazetesinde yer alan habere göre, Hindistan Genel İlaç Denetim Kurumu’ndan (DCGI) yapılan açıklamada, Remdesivir'in koronavirüs hastaları için acil durumlarda ve sadece 5 gün boyunca verilmesi koşuluyla kullanımına izin verildiği belirtildi. 

Öte yandan, Merkezi İlaç Standartı Kontrol Örgütü’nün (CDSCO), ölüm oranının artmasında potansiyel risk taşıdığı ve daha uzun kullanımda herhangi bir faydalı etkisi olmadığı gerekçesiyle ilacın 10 gün kullanımına karşı olduğu kaydedildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Klinik deneyler fayda sağladığını gösteriyor

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), 1 Mayıs'ta, Gilead Sciences ilaç şirketinin ürettiği Remdesivir'in koronavirüs (Kovid-19) salgını tedavisinde "acil durum kullanımına" onay vermişti. 

Firma, 13 Mayıs'ta, 4 Hindistan ve 1 Pakistan firmasıyla Remdesivir'in üretimi ve dağıtımında anlaşmıştı. 

DCGI, kamuya ait ve özel hastanelerde üçüncü aşama klinik deneme yürütmek üzere izin vermişti.

Klinik deneyler sonucu şimdiye kadar sadece Remdesivir'in Kovid-19 hastalarının tedavi sürecini 15 günden 11 güne düşürme yönünde fayda sağladığı belirtiliyor.

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU