Irak ordusu IŞİD’in saldırılarına daha fazla sessiz kalamadı: Kerkük’te 5 koldan operasyon

IŞİD’in Irak’ta özellikle Kerkük’te düzenlediği saldırılara cevap gecikmedi. Irak ordusu Başbakan Kazimi’nin talimatı ile IŞİD kalıntılarını temizlemek için operasyon başlattı

Irak ordusu IŞİD’in saldırılarına daha fazla sessiz kalamadı / Fotoğraf: AFP

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin talimatıyla Kerkük’ün güney batı bölgesinde IŞİD üyelerine karşı operasyon başlatıldığı duyuruldu.

Irak Başbakanı ve Silahlı Kuvvetler Komutanı Kazımi’nin Askeri Sözcüsü Yahya Resul, yaptığı açıklamada, “Başbakan Mustafa el-Kazımi’nin talimatıyla Kerkük’ün güney batısında IŞİD’e karşı 'Irak’ın Kahramanları' adlı operasyonlar başladı” ifadesini kullandı.

 

Operasyonun 5 ayrı koldan devam ettiğini belirten Resul, bu operasyonla istikrar ve güvenliğin sağlanması ve söz konusu bölgenin IŞİD kalıntılarından arındırılmasının amaçlandığını kaydetti.

Saldırılar kırsal bölgelerde

IŞİD, Haziran 2014'te Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı. 

Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

Ancak IŞİD'in bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen örgüt üyeleri özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerinde saldırılarına devam etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU