Yeni Şafak yazarı: Müslüman bilim adamlarının uzay mekiği yapmasını istemem

“Uzaya çıkmak niçin ‘kesin iyi’ olarak konumlanmakta ve niçin Türkiye’nin uzaya çıkmasının önündeki engel olarak Diyanet tanımlanmaktadır?”

Fotoğraf: Reuters

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, SpaceX'in Falcon 9 roketi ile birlikte uzaya fırlattığı NASA’nın Crew Dragon uzay kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'na bağlanmasıyla ilgili bir köşe yazdı.

Kılıçarslan “Elon Musk uzaya insan gönderiyor, bizim Diyanet kadın-erkek el ele halay çekilmemesi konusunda fetva veriyor” şeklinde bir kampanyanın başladığı görüşünü dile getirdi.

“Cevapsız kalacağını bile bile sekülerlerimiz için şu soruyu şuraya bırakayım” diyen Yeni Şafak yazarı “Uzaya çıkmak niçin ‘kesin iyi’ olarak konumlanmakta ve niçin Türkiye’nin uzaya çıkmasının önündeki engel olarak Diyanet tanımlanmaktadır?” sorusunu sordu.

Kılıçarslan yazısının devamında şöyle yazdı:

Cevabı da ben vermiş olayım: “Bayat, kemikleşmiş, yendiğinde insanı zehirleyecek ezberleriniz yüzünden.”

Dahasını da yazayım. Bizim kötü sekülerlerimizin başaramadığı bilimsel ilerlemeyi “dinle de Diyanet’le de hiçbir sorunu olmayan” Selçuk Bayraktar’ın takır takır başarıyor olmasında düşünenler için çok ibretler vardır. Ne ki yine o ibreti almak yerine “Adamlar uzaya çıkıyor, bizim Diyanet hâlâ” diye bık bık edeceklerdir. Ezberlerine tapınmaya devam edeceklerdir.

Mesele şudur: Müslüman bilim adamları uzay mekiği yaparlarsa (ki yapmalarını istemem, orası ayrı) Diyanet İşleri Başkanımız cübbesini giyecek, ellerini semaya doğru açacak ve mekiğin menziline ulaşması için dua edecektir. Din İşleri Yüksek Kurulu’muz ise “uzayda namaz ve oruç vakitleri, kıble tayini” gibi dini meselelere uygun fetvalar üreteceklerdir. Ortaçağ Avrupa’sında yaşamıyoruzdur çünkü. Din ile bilimin birbirine düşman ilân edildiği bir vasatımız olmamıştır hiç.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU