Trump’ın danışmanı O’Brien’den DSÖ’ye suçlama: Çin’in kontrolünde olan yozlaşmış bir örgüt

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı O'Brien, Dünya Sağlık Örgütü’nü Çin’in kontrolünde olan yozlaşmış bir örgüt’ olarak niteledi

Trump’ın danışmanı O’Brien’den DSÖ’ye ağır suçlama / Fotoğraf: Reuters

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien CNN’e verdiği demeçte ABD Başkanı Donald Trump’ın Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile ilişkileri sonlandırma kararı ile ilgili yorumunda örgüt hakkında ‘Çin’in kontrolünde olan yozlaşmış bir örgüt’ nitelemesinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD’nin sağlıkla ilgili giderlerinin azalmayacağını belirten O’Brien, ancak paraların DSÖ üzerinden harcanmayıp Kızılhaç’a ve tüm dünyadaki cephe hastanelerine gönderileceğini ifade etti.

“DSÖ, Çin’e pandemi tehdidini saklamada yardım etti”

Trump’ın danışmanı, neye dayanarak örgütün yozlaşmış olduğunu düşündüğünü belirtmedi, ancak ABD Başkanı Trump’ın iddialarını yineleyerek, DSÖ’nün Çin’e pandemi tehdidini saklamada yardım ettiğini dile getirdi.

Amerikan şirketlerin koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı aşı geliştirdiklerine dikkat çeken O’Brien, “Başımıza yıkılan ve Çin’den gelen bu hastalığı yeneceğiz” diye konuştu.

ABD’li bürokrat, ABD’nin ancak DSÖ’nün önerilen reformları hayata geçirmesi, ‘yolsuzluğa ve Çin’e bağımlılığına’ son vermesi durumunda örgüte yeniden dönmeyi düşünebileceğini sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU