Trump, G7 Liderler Zirvesi'ni eylüle ertelediklerini açıkladı

Haziran ayında düzenlenmesi planlanan zirveyi eylüle ertelediğini belirten ABD Başkanı Donald Trump, gruba Hindistan, Rusya, Güney Kore ve Avustralya'yı da eklemek istediğini söyledi

G-7, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere ve ABD'den oluşuyor / Fotoğraf: Reuters

ABD Başkanı Donald Trump, Florida dönüşünde uçaktaki gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Gelecek ay yapılması planlanan G7 Liderler Zirvesi'ne değinen Donald Trump, etkinliğin Washington DC'de yüz yüze yapılmasını istediğini vurguladı. 

Trump, "Zirveyi, eylüle kadar erteliyorum. Gruba, Rusya, Hindistan, Güney Kore ve Avustralya'nın da eklenmesini istiyoruz. G7'nin, dünyada olanları düzgün bir şekilde temsil ettiğini hissetmiyorum. Bu ülkeler grubu, miadını doldurdu" değerlendirmesini yaptı. 

Trump, G7'nin Beyaz Saray'da olmasını istiyordu  

G-7 Liderler Zirvesi'nin, 10-12 Haziran'da başkent Washington DC yakınlarındaki "Camp David" yerleşkesinde düzenlenmesi planlanmış ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zirve, online ortama taşınmıştı.

20 Mayıs'ta Twitter'dan paylaşımda bulunan ABD Başkanı Donald Trump ise birçok ülkenin normalleşme sürecine girdiğine işaret ederek, zirveyi yüz yüze yapmayı düşündüğünü belirtmişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany de Trump'ın zirvenin Beyaz Saray'da yapılmasından yana olduğunu kaydetmiş ancak zirve için net tarih vermemişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU