Muharrem İnce yayını terk etti, Haber Global'den açıklama geldi: Kendisine söylemiştik

İnce, Haber Global’de gazetecilerin sorularını yanıtlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasına bağlanılmasına tepki gösterdi

CHP'li Muharrem İnce, Haber Global'de gazetecilerin sorularını yanıtladığı sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasına geçilmesine tepki gösterdi ve katıldığı canlı yayını terk etti.

İstanbul'un fethinin 567. yıl dönümü kutlamaları, Fatih Sultan Mehmet'in şehri aldıktan sonra ilk cuma namazını kıldığı Ayasofya'da düzenlenen "Fetih Şöleni"nde, Fetih Suresi okundu. Etkinlikte, daha sonra Fetih Duası okundu. Duaya Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle vatandaşlara seslendiği yayına Haber Global televizyonu da bağlandı.

Bağlantı sırasında İnce, gazetecilerin sorularını yanıtlıyordu.

Erdoğan'ın konuşmasının verilmesi ile İnce, "Onun karşısında 2 sene önce rakip olmuş birisiyim ben. Ben gururumla kimseyle oynatmam" diyerek yayını terk etti.

Kanal reklama gitti

Kanal İnce’nin yayını terk etmesinin ardından reklama gitti.

Muharrem İnce, Haber Global'de katıldığı Senem Tolunay Ilgaz ile "Neden?" programına katıldı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Bir daha sizin yayınlarınıza katılmayacağım"

Kendi sözlerinin kesilip Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının verilmesi nedeniyle yayını terk eden İnce şunları söyledi:

Birincisinde ‘Okçular Vakfı'ndaki konuşmasını vermeyeceğiz’ dediniz, verdiniz. İkincisinde, ben konuşuyorum burada. Otuz beş televizyon onu veriyor zaten. Üçüncüsünde benden habersiz tekrar acilen beni kesip ona bağlanıyorsunuz. Ben bir daha sizin yayınlarınıza katılmayacağım. Türkiye bu faşist düzenden kurtulacak. Otuz beş televizyonda Erdoğan konuşuyor, onun karşısında 2 yıl önce rakip olmuş birisiyim ben. Ben gururumla kimseyi oynatmam. Kendi kendinize devam edin arkadaşlar. Bu saygısızlıktır, Türkiye bunu hak etmiyor. Erdoğan'ın babasının malı değildir Türkiye Cumhuriyeti. Ben Erdoğan'dan korkmuyorum. Sözlerimi söyleyeceğim arenalar vardır, sokaklar vardır. Konuşsun otuz beş televizyonda, bir tanesinde de ben konuşayım. Niye kesiyorsunuz? Böyle olmaz. Erdoğan bu memleketin kurucusu değil, sahibi değil. Çağırıyorsanız buraya birisini konuşturacaksınız. Size söylemiyorum, patronlarınıza söylüyorum. Çağırmayın o zaman kardeşim, ben kimseye yalakalık yapamam. Ben sadece AK Parti'ye karşı değil, Cumhuriyet Halk Partisi'nde de demokrasi mücadelesi vermiş bir insanım. Türkiye'nin demokrasi mücadelesine ihtiyacı vardır. 16 milyon insan oy vermiş bana, bu insanlara saygısızlık olarak görüyorum.

Kanaldan açıklama

Haber Global Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Sayın Muharrem İnce’ye bu akşamki yayın öncesi Sayın Cumhurbaşkanı’nın Fetih kutlamaları nedeniyle yapacağı konuşmaya bağlanacağımızı söyledik” denildi.

Açıklamanın devamında “Kendisi de bize ‘Ama böyle yaparsanız ben sizi eleştiririm’ dedi” ifadeleri yer aldı.

İnce'den yeni açıklama

İnce, Twitter'dan yaptığı yeni açıklamada tavrının tek sesli medya düzenine olduğunu kaydetti. 

İnce şu tweeti paylaştı: 

Haber Global yayınında gösterdiğim tavır birlikte program yapmaya çalıştığımız Senem Toluay Ilgaz’a, Nihal Bengisu Karaca’ya, Tuba Atav’a, Özlem Gürses’e değil,  tüm ekranlarda sadece kendisi olmak isteyen zihniyete ve konuklarına nezaketsizlik yapan tek sesli medya düzeninedir.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU