Gaziantep Valiliği duyurdu: Kazaya karışan polis açığa alındı

Gaziantep’te polis memuru M.K’nın karıştığı ve tutanaklara yaralamalı trafik kazası olarak geçirilen olayla ilgili olarak Valilik, polisin görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı

Fotoğraf: Independent Türkçe

Gaziantep’te 11 Mayıs’ta meydana gelen, polis memuru M.K.’nın karıştığı ve tutanaklara yaralamalı trafik kazası olarak geçirilen olayla ilgili olarak Gaziantep Valiliği bir açıklama yayımladı.

İlk olarak Independent Türkçe’nin kamuoyuyla paylaştığı habere dair valiliğin açıklamasında “Polis Memuru M.K. hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli soruşturma ile birlikte idari soruşturma başlatılmış ve Polis Memuru M.K. soruşturmanın selahiyeti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır” denildi. 

Kaza mı, saldırı mı?

Habere konu olan olayda, iddialara ve tutanaklara göre, 11 Mayıs akşamı ATV ile dolaşmaya çıkan A.B.S (20) ve S.A (17), açık arazide park edilmiş araç içerisinde 'uygunsuz vaziyette' gördüklerini iddia ettikleri polis memuru M.K. tarafından önce silahla kovalandı, ardından da ATV ile kaçmaya çalışan gençleri aracıyla takip edip çarparak yola sürüklendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun sonucunda ATV üzerindeki gençler, yolda karşı yönden gelmekte olan başka bir araçla kafa kafaya çarpışarak ağır yaralandı.

İddialara göre olay yerinde bilincini kaybeden gençlerin ifadeleri alınmadan, olayda adı geçen polis memurunun kaza yerine gelen meslektaşlarını yanlış yönlendirmesiyle olay tutanaklara “yaralamalı kaza” olarak geçirildi.

Komadaki gençlerin uyanmasının ardından verdikleri ifadelerde olayın diğer boyutu ortaya çıktı.

Bunun üzerine kazaya karışan üçüncü aracın şoförü de ifadesini değiştirerek gençlerin ifadesine paralel ifade verdi. 

Olayın ardından, kazazedelerin ifadeleri nedeniyle sivil görevden alınıp karakola atanan polis memuru açığa alındı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU