Demokratlar, Kovid-19 testi pozitif çıktığı halde haber vermeyen Cumhuriyetçiye öfkeli: Ait olduğunuz yer cezaevi!

Pensilvanya Temsilciler Meclisi'nin iki üyesinin bu ay virüse yakalandığı ortaya çıktı

Andrew Lewis yakalandığı hastalıkla ilgili bilgiyi sosyal medya hesabından paylaştı (Andrew Lewis/Facebook)

ABD'de Cumhuriyetçi bir politikacı, sonuçları aldıktan tam bir hafta sonrasına kadar Kovid-19 testinin pozitif çıktığını söylememesi nedeniyle kınanıyor.

Huffington Post'a göre Pensilvanya Temsilciler Meclisi üyesi Andrew Lewis, kendisine konan teşhisi 14 Mayıs'ta öğrendiğini fakat 20 Mayıs'a kadar meslektaşlarını bilgilendirmediğini açıkladı.

Lewis, Facebook'ta paylaştığı bir iletide, sonuçları öğrenir öğrenmez gönüllü tecride girdiğini ve Cumhuriyet Partili meslektaşlarına durumunu anlattığını belirtti.

Temsilci Lewis şu ifadeleri kullandı:

Maruz kalma kriterlerini karşılayan her temsilci ve personelle derhal temasa geçildiğini ve bu kişilerden olası maruz kalma tarihinden itibaren 14 gün boyunca gönüllü tecride girmelerinin istendiğini teyit edebilirim.

Aileme ve maruz kalmış olabileceğim kişilere duyduğum saygı nedeniyle pozitif test sonucunu gizli tutmayı seçtim.

Ancak Pensilvanya'daki Demokrat temsilciler Lewis'in kararını eleştirerek konan teşhisi medyadan haber aldıklarını iddia etti.

Demokrat Partili Jennifer O'Mara paylaştığı bir tweet'te “Temsilciler Meclisi'nin bir üyesinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığını ve diğer üyelerin de gönüllü tecride girdiğini bugün *basından* öğrenmiş bulunuyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çoğunluk partisinin bu bilgiyi bize açıklamamayı tercih etmesi karşısında şok oldum ve üzüldüm" dedi.

Bir başka Cumhuriyetçi temsilci olan Russ Diamond da eyaletin yeniden açılmasını desteklemekle birlikte koronavirüs testinde pozitif sonuç aldı ama bu konuda Demokrat meslektaşlarını hemen bilgilendirmedi.

Demokrat temsilci Brian Sims ise attığı bir tweet'te, iki Cumhuriyet Partilinin ve onların meslektaşlarının, çıkan Kovid-19 pozitif test sonuçlarına rağmen eyaletin yeniden açılması çağrısı yapmasının ikiyüzlülük olduğunu söyledi:

Aynı üyeler, eyaletin yeniden açılması için her gün bağırışlara öncülük edenler arasındaydı.

Bağırıp çağırarak eyalette insanların bir araya gelmesinin güvenli olduğunu söylüyorlardı, test sonuçları pozitif çıkıyor ve birbirlerine haber veriyorlardı ama onlarla birlikte çalışan Demokratlara değil!

Sims çarşamba günü Facebook'tan yaptığı sert canlı yayın kaydında, eyaletin Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Turzai'nin istifa etmesi ve Temsilciler Meclisi'ndeki tüm Cumhuriyetçilerin başsavcı tarafından soruşturulması çağrısında bulundu.
 


Turzai'yi pozitif koronavirüs testlerinin gizlenmesinde rol oynamakla da suçlayan Sims, "Sizin hükümetle bir işiniz yok. Özel sektörde de işiniz yok. Soruşturulmanız gerektiğine inanıyorum. Kovuşturulmanız gerektiğine ve hapiste olmanız gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Pensilvanya Temsilciler Meclisi sözcüsü Mike Straub ise Penn Live'a yaptığı açıklamada, Lewis'in Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) yönergelerine uyarak “verileri ve bilimi takip ettiğini” söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU