Gençliğinde İspanyol gribini şimdi de Kovid-19'u atlatan 106 yaşındaki kadın: Hayatımın yeni dönemine hazırım

Hastalığı tamamen atlatan Hodgson, anılarını yayımlamaya hazırlanıyor

İspanyol gribi 500 milyondan fazla kişiye bulaşmış ve 18 ay içinde 50 milyondan fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu (Surrey Live)

1918 ve 1920 yılları arasında milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan İspanyol gribini atlatan 106 yaşındaki Freda Hodgson, Kovid-19’u da atlattıktan sonra hayatının geri kalanını dört gözle beklediğini söyledi. Hodgson’un anılarını da yakında yayımlamaya hazırlanıyor.

Sky News’un haberine göre, Hodgson’ın durumu Nisan başında Kovid-19 şüphesiyle kötüleşmeye başladı. Hodgson ateş, göğüs enfeksiyonu ve tüm vücudunun sızlaması gibi belirtilerden mustaripti.

Sky News’a konuşan Hodgson, “Dizlerim ağrıyordu. Dönemiyordum. Sırtımda da ağrı vardı. Kendimi kaldıramıyordum. Boynumu kaldıramıyordum. Hiçbir şey yapmak istemiyordum” dedi.

Birleşik Krallık’ın Surrey bölgesinde yaşayan Hodgson’un ailesi, ziyaret etme imkanı olmadığı için endişelenmişti. Ancak 106 yaşındaki kadın o günden bu yana tamamen iyileşmeyi başardı.

Freda Hodgson’un hayatına geri dönmeyi ve torununu görmeyi dört gözle beklediği aktarıldı. Yaşlı kadının şu an ailesiyle görüntülü konuşarak iletişim kurduğu belirtildi. Hodgson bunun “en iyi ikinci şey” olduğunu ifade ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Freda’nın Surrey’de 1917’de kısıtlı imkanlarla yaşlılar için kurulan bakım kuruluşu Whiteley Village’de yaşayan yüz yaşını aşmış birkaç kişiden biri olduğu belirtildi. Bahsi geçen yerde yaşayan 5 kişinin daha zor da olsa hastalığı atlattığı aktarıldı.

1913 doğumlu Freda’nın renkli bir hayat yaşadığı, bir soylunun kızı olarak ayrıcalıklı bir şekilde büyüdüğü belirtildi.

Hodgson’un dört çocuğu olduğu ve onları ülkeden kaçmadan önce Zimbabve’de büyüttüğü aktarıldı. Freda, film yıldızları gibi büyüttüğünü söylediği çocuklarından yalnızca birinin hayatta kaldığını söyledi. Freda’nın kraliyet ailesine de yabancı olmadığı ve Kraliçe için yemekler pişirdiği belirtildi.

Freda Hodgson şu ana kadar iki dünya savaşı, bir iç savaş, İspanyol gribini ve Kovid-19’u atlattığı aktarıldı. Hodgson’ın hayatının geri kalanına sabırsızlıkla hazırlandığı ve başından geçenleri anlatacağı bir kitap yayımlayacağı belirtildi. 

 

Independent Türkçe, Sky News

DAHA FAZLA HABER OKU