THY Genel Müdürü Ekşi açıkladı… Uçaklarda yan koltuk boş bırakılacak mı?

THY Genel Müdürü Ekşi, uçaklarda yan koltukların boş kalacağı yönünde zorlayıcı bir karar olmadığını ifade etti

Fotoğraf: Unsplash

Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında ara verilen hava yolu taşımacılığı haziran ayından itibaren tekrar faaliyete geçiyor.

Normalleşme süreciyle birlikte başlayan uçuş seferlerinde, uçaklarda yan koltuğun boş bırakılıp bırakılmayacağıyla ilgili Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi’den açıklama geldi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Ekşi, yan koltukların boş kalacağı yönünde bir karar alınmadığını belirtti.

Ekşi şunları kaydetti:

Merak ettiğiniz soru! Uçaklarda yan koltuk boş olacak mı? Cevap:Havacılık ve sağlık otoritelerinde; uçak havalandırma sistemleri, HEPA filitreleri ve yapılan bilimsel araştırmalarda uçak içi bulaş riskinin yüksek olmaması gibi sebepler ile henüz zorlayıcı bir karar alınmamıştır

'Uçak içinde yan koltuk boş uygulamasına gerek var mı?' sorusuna ise Ekşi, “ Örneğin Avrupa Sivil Havacılık Emniyet Ajansı EASA ve Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ECDC ortak yayınladığı klavuzda 'yolcu sayısı müsait ise tavsiye etmiş değil ise zorunlu tutmamıştır" cevabını verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU