Adli patolog Wecht: Brittany Murphy'nin ani ölümünde halen cevaplanmamış sorular var

Dr. Cyril Wecht, sorularına "asla tam bir yanıt" bulamadığını söylüyor

Brittany Murphy hakkında yeni bir belgesel yayımlandı. Belgeselde bir adli patolog, oyuncunun ölümüyle ilgili gizemli ayrıntılara yönelik sorularına "asla gerçek bir cevap bulamadığını" söylüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fırlama Kızlar (Clueless) filminin 2009'da 32 yaşındayken aniden hayatını kaybeden oyuncusu, 'Brittany Murphy: An ID Mystery' isimli yeni bir Investigation Discovery belgeseline konu oldu. Belgesel oyuncunun ölümünü yeniden değerlendiriyor.

Murphy'nin ölümü resmi kayıtlara zatürre, anemi ve çoklu ilaç zehirlenmesine bağlı kaza olarak geçmişti.

Belgeselde, Murphy'nin babası Angelo Bertolotti tarafından kızının ölümünü araştırması için tutulan adli patolog Dr. Cyril Wecht'le bir röportaj yapıldı.

Yeni program hakkında Fox News'e konuşan Dr. Wecht, şunları söyledi:

Bertolotti, kızına ne olduğunu öğrenme isteğinde çok ısrarcıydı. Mezarının kazılmasını bile konuşacak noktaya gelmiştik.

Maalesef vekaletnamesi yoktu ve bunu gerçekleştirebilecek hiçbir yasal yola sahip değildi. Herhangi bir ceza soruşturması bulunmuyordu, kimse de talep etmemişti.

Dr. Wecht, ilk soruşturmaya dair de şunları ekledi:

Benim gözüme çarpan, ölenin 32 yaşında genç bir kadın olmasıydı. Bu derece ileri bir zatürre ve inanılmaz seviyedeki demir eksikliği nasıl gelişebilmişti? Annesi, eşi bu esnada neredeydi? Neden uygun bir tıbbi tedavi görmemişti?

Tüm bunlar kafamı karıştırmıştı. Bir doktora görünebilecek maddi imkanı vardı. Sonra, güçlü uyuşturucular içeren reçeteleri vardı. Çok şaşırtıcıydı.

Bertolotti'nin görevlendirdiği bir laboratuvarın raporu, oyuncunun saç teli örneğinde potansiyel açıdan zehirli 10 ağır metal tespit edildiğini ortaya koydu. Bu da Murphy'nin zehirlenmiş olabileceğine işaret ediyor.

Dr. Wecht'e göre Murphy'nin öldürülmüş olma ihtimalinin üzerini çizmek, "imkansız". Dr. Wrecht, sözlerine şöyle devam etti:

Sadece, daha önce de söylediğim bir şeyi söyleyebilirim: Bazı şeylerin üzerini tamamen çizmek mümkün değil. Sorularla ilgilenmek zorundasınız. Bunlar, hiçbir zaman tam olarak yanıtlanmadığını hissettiğim sorular.

Bertolotti'den ayrılan eşi Sharon Murphy, 2013'te The Hollywood Reporter'a yazdığı bir mektupta, Bertolotti'nin kızının zehirlendiğine yönelik iddialarını yalanlamıştı:

Bertolotti'nin iddiaları en zayıf kanıtlara dayanıyor ve gerçekte ne yaşandığına ışık tutmaktan ziyade hakaret niteliği taşıyor.

Murphy'nin eşi Britanyalı senaryo yazarı Simon Monjack de oyuncunun ölümünden sadece 5 ay sonra ölü bulunmuştu. Ölüm nedeninin zatürre ve anemi olduğu bildirilmişti.

 


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU