Yeni Şafak yazarı: Erdoğan, makamına randevusuz girebilen tek komutan Cihat Yaycı’yı neden korumadı?

"Enteresan olan durum ise Yaycı Paşa Marmaris’te Erdoğan’ın kaldığı otelde kalırken 15 Temmuz darbesinden 1 gün önce eşi ile birlikte oteli terk etmiş!"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Bülent Orakoğlu, görevinden alınıp Genelkurmay Başkanlığı'nın emrine atanmasından bir gün sonra istifa eden Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı ile ilgili yazdı.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın makamına randevusuz girebilen tek komutan olan Cihat Yaycı Paşa’yı Cumhurbaşkanı Erdoğan korumadı” ifadelerini kullanan Orakoğlu, 15 Temmuz’la ilgili bir iddiayı köşesine taşıdı. Orakoğlu, “Enteresan olan durum ise Yaycı Paşa Marmaris’te Erdoğan’ın kaldığı otelde kalırken 15 Temmuz darbesinden 1 gün önce eşi ile birlikte oteli terk etmiş!” diye yazdı.

Orakoğlu, “Cihat Yaycı Paşa yeni bir göreve mi atanıyor?” başlıklı yazısında özetle şunları söyledi:

Yaycı’nın istifasının ardından ilk kez hükümetten bir açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın “Kendisi Deniz Kuvvetleri’nde takdirle karşılanan, başarılı işlere imza atmıştır. Değerli bir amiralimizdir. Bir askerin bir bürokratın bir görevden başka bir göreve atanması ne kadar normalse Sayın Yaycı için de öyledir. Böyle kararlar keyfi olarak ele alınmaz. Kendisi çalışmalarıyla bugüne kadar çok değerli katkılar vermiştir, bundan sonra da vermeye devam edebilir” dedi. Sayın Kalın’ın açıklamaları Yaycı’nın yeni bir göreve atanacağına ilişkin ipuçlarını mı veriyordu bilinmez ama güvenilir bazı kaynaklara göre böyle bir atama şu an için çok zor. Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cihat Yaycı Paşa arasında iyi ilişkiler Yaycı’nın 2015-2016 yılları arasında Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi Komutanı görevini ifa ederken başlamış. 15 Temmuz kalkışması sürecinde devam etmiş. Enteresan olan durum ise Yaycı Paşa Marmaris’te Erdoğan’ın kaldığı otelde kalırken 15 Temmuz darbesinden 1 gün önce eşi ile birlikte oteli terk etmiş! Cihat Yaycı Paşa’nın medyatik oluşu, hemen hemen her ideolojiden köşe yazarları ile samimiyeti, askeri hiyerarşiyi gözardı ederek üst makamlarla görüşmesi en büyük handikap’ı olmuş sanırım. Mavi vatan; FETÖMETRE konularındaki başarılı çalışmaları toplumun ve devletin bir kesiminden övgülerle karşılanırken diğer bir kesim ise kendisini kıyasıya eleştiriyor. Bu kesim genelde ulusalcı ve eski Ergenekon takımından oluşuyor.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU