Bodrum Kaymakamlığı'nın tepki gösterdiği başkandan açıklama: Basına ve kamuoyuna herhangi bir açıklamam olmadı

Bodrum Belediye Başkanı Aras, kendisine isnat edilen iddialarla ilgili, “Seyahat izin belgelerinin ne şekilde alındığı ve seyahat edildiği konusunda bir açıklamam olmamıştır” dedi

Fotoğraf: Bodrum Belediyesi internet sitesi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "VIP araçlarla seyahat kısıtlamasının delindiği" iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Aras, İlçede seyahat kısıtlamasının VIP araçlarla delindiğine ilişkin ne basına ne de kamuoyuna herhangi bir açıklamada bulunmadığını ifade ederek şunları kaydetti:

Bodrum'a da girişler bu süreçte devam ediyor. Salgın döneminde İçişleri Bakanlığımızın ilgili genelgeleri gereği vatandaşlarımız gerekçe gösterip seyahat izin belgesi alarak şehirlerarası seyahat edebilmektedir. Seyahat izin belgelerinin ne şekilde alındığı ve seyahat edildiği konusunda tarafımdan ya da kurumsal olarak basına veya kamuoyuna herhangi bir açıklama, yorum veya bilgilendirme yapılması söz konusu değildir.

Ne olmuştu?

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "Şehirler arası yasağa VIP araçlı çözüm" başlığıyla yayımlanan yazısında, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile yaptığı görüşmeyi aktarmıştı. Yazıda Aras'ın, "VIP yolcu taşıma hizmeti veren bazı şirketlerin seyahat serbestliği için gereken izinleri aldıktan sonra İstanbul'dan aldıkları kişileri ilçeye taşıdığı" iddiasına yer verilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun üzerine Bodrum Kaymaklığı yaptığı açıklamada iddialar yalanlanarak, “Bodrum Belediye Başkanının münferit bir tespiti varsa bu ve benzeri durumları öncelikle Kaymakamlığımıza bildirmesi gerekirdi. İlçemize yazıda ifade edildiği gibi organize şekilde yasal olmayan bir geliş söz konusu değildir” ifadeleri kullanılmıştı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU