Ankara Büyükşehir Belediyesi, koronavirüse karşı Dünya Başkentleri Platformu'nu kurdu

Mansur Yavaş, koronavirüs salgınıyla mücadelede diğer dünya başkentlerinin kazandıkları deneyim ve bilgi birikimini tek bir havuzda bir araya getirecek uluslararası bir platformun kurulduğunu duyurdu

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Mansur Yavaş öncülüğünde "Kovid-19'a Karşı Dünya Başkentleri Platformu" kuruldu.

Yavaş'ın çağrısıyla aralarında Tokyo, Atina, Pekin ve Bağdat'ın da bulunduğu 43 başkent bir platformunda buluştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Platform sayesinde dünya başkentlerinin koronavirüs (Kovid-19) salgını süreciyle mücadele yöntemleri, güncel haberler, Dünya Sağlık Örgütü'nden alınan Kovid-19’a ait günlük veriler ve bilgiler paylaşılmaya başlandı.

Salgına karşı önlemler 102 dilde yayımlanıyor

Platformda, 30 kişilik ekip başkentler ve büyükelçiliklerle irtibat halinde önemli verilere ulaşıyor. Günlük ortalama 5 bilimsel makalenin paylaşıldığı platformda, salgın hastalığa karşı alınacak önlemler otomatik çeviri ile 102 dilde yayımlanıyor.

"www.capitalsinitiative.org" adresi üzerinden uluslararası medyadan alınan haberlerin yanı sıra uluslararası makalelerin de yer aldığı tüm bilgiler, Türkçe'ye de çevrilebiliyor.

Platformda yer alan başkentler şu şekilde: 

“Atina, Bağdat, Bangkok, Banjul, Bişkek, Brüksel, Budapeşte, Buenos Aires, Bükreş, Dnipro, Doha, Guanco, İslamabad, Kanberra, Karkiv, Kiev, Lefkoşa Türk Belediyesi, Londra, Lübliyana, Maputo, Moskova, Nur-Sultan, Paris, Pekin, Priştine, Riga, Saraybosna, Sejong, Seul, Shenzhen, Singapur, Tahran, Taipei, Talin, Tiflis, Tiran, Tokyo, Tunus, Ulan Batur, Vaşington, Viyana ve Zagreb.”

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU