Yasağa uymayıp taziye çadırı kurmuşlardı… Van'da karantinaya alınan mahallede ilk ölüm gerçekleşti

Koronavirüs salgını nedeniyle toplu görüşmeler yasaklanırken Van’da kurala uyulmayıp, taziye kabul edilmesiyle bağlantılı enfekte sayısı 163'e yükseldi. İpekyolu ilçesinde ise bir kişi hayatını kaybetti

Fotoğraf: İHA

Yasak olmasına rağmen, Van'ın İpekyolu ve Edremit ilçelerinde iki mahallede gizli taziye çadırları kurulması nedeniyle yakın temas kaynaklı vaka sayısı 163'e yükseldi.

Bu vakalardan 35'i Edremit ilçesi Eminpaşa Mahallesi'nde, 128'i ise İpekyolu ilçesine bağlı Ortanca Mahallesi'nde görüldü. 

Ortanca Mahallesi'nde koronavirüs nedeniyle bir kişi yaşamını yitirdi.

Gizli taziye ile ilgili bir kişi hakkında adli işlem başlatılırken, Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

Van’da koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında yasak olmasına ve yapılan uyarılara rağmen İpekyolu İlçesi Ortanca Mahallesi'nde Eraygen ailesi tarafından kurulan gizli taziye bağlantılı Kovid-19 vaka sayısı 128 oldu. Ayrıca Ortanca Mahallesi'nde sorumsuzca kurulan taziyede koronavirüs kapan ve hastanede tedavi gören bir kadın vatandaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen bugün vefat etmiştir. Vefat eden vatandaşımız Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kurallar çerçevesinde toprağa verilmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Tüm uyarılara rağmen Edremit İlçesi Eminpaşa Mahallesi'nde Gülçek ailesi tarafından yine evde gizli taziye kurulmuştur. Bundan dolayı Eminpaşa Mahallesi'ndeki taziye ile bağlantılı vaka sayısı da her geçen gün artarak 35’e yükselmiştir. Van'da şu ana kadar vefat edenlerin sayısı 10 oldu. Yasak olmasına ve tüm uyarılara rağmen taziye kuran M. Gülçek hakkında adli işlem başlatılmış, ayrıca idari para cezası da uygulanmıştır. Van’daki toplam vaka sayısı yaklaşık 478, taburcu olan hasta sayısı 378 olmuştur. 

İpekyolu ilçesindeki ölümle birlikte Van'da yaşamını yitirenlerin sayısı 10'a yükseldi.

Kentteki toplam vaka sayısı 478, taburcu olan hasta sayısı ise 378 oldu.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Tedbir amaçlı karantina altında tutulanların toplam sayısı 61 bine ulaşırken, karantina uygulaması devam edenlerin sayısı ise 18 bine yükseldi.

 

Independent Türkçe, İHA

 

DAHA FAZLA HABER OKU