Taziye çadırı kurulmasına izin veren muhtar görevden alındı, 4 mahallede karantina uygulaması başladı

Van'da Kovid-19 tedbirlerine aldırmadan taziye çadırı kurulmasına izin veren muhtara soruşturma açıldı, Taziyeye katılan 6 kişide virüs tespit edilince 4 mahalle karantinaya alındı

Fotoğraf: AA

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Ortanca mahallesi muhtarı Mehmet Nuri Yönten kakmakamlık tarafından görevden alındı. Muhtar Yönten’in mahallede ölen birisinin yakınlarına yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlemlerine rağmen taziye çadırı kurmaları için izin verdiği iddia edildi.

Van Valiliği yaptığı açıklamada taziyeye katılan 6 kişinin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığını açıkladı. Muhtar hakkında görevi kötüye kullanma suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, Ortanca ile birlikte taziyeye katılanların yaşadığı 3 mahallenin daha karantina altına alındığı aktarıldı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İlimiz İpekyolu ilçesi Ortanca Mahallesinde Eralan ailesinden 4 Eraygen ailesinden de 2 kişinin koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıkması üzerine Ortanca Mahallesi İlçe Hıfzıssıhha kurulu kararıyla karantinaya alındı.

Ortanca mahallesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında yasak olmasına rağmen taziye kuran vatandaşlar ve buna izin veren Muhtar Mehmet Nuri Yönten hakkında da adli ve idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Muhtar Mehmet Nuri Yönten “görevi ihmalden” kaymakamlık tarafından görevden alındı.

Ayrıca, Ortanca Mahallesinde kurulan taziyeye katılarak koronavirüs testi pozitif çıkan vatandaşlarla temasta bulunan çok sayıda vatandaşın olduğu değerlendirilen Gövelek, Arıtoprak ve Karakoç mahalleleri de İlçe Hıfzıssıhha kurulu kararıyla karantinaya alındı.

Bunun üzerine karantinaya alınan mahallelerde sağlık ekipleri çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Gün içerisinde valilikten yapılan ikinci bir açıklamada karantina altına alınan Ortanca mahallesinde 9 Kovid-19 vakası daha tespit edildiği toplam vaka sayısının 15'e çıktığı belirtidi..

Başkale ilçesi Ilıcak Mahallesi ile buraya bağlı Belliyurt mezrasında uygulanan karantinanın bugün itibarıyla sonlandırıldığı da bildirilen açıklamada, "Van'da şu anda 9 mahalle, 1 mezra, 5 sokak, 2 apartman karantina altında. Pandemi süresince toplam 38 bin vatandaşımız karantina altına alınmıştır. Şu anda tedbir amaçlı 9 bin vatandaşımızın karantinası devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU