Normalleşmede üçüncü aşamaya geçecek olan Belçika'da, koronavirüs vaka sayısı 57 bini geçti

Ülkede son 24 saatte 32 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle birlikte toplam can kaybı sayısı 9 bin 321’ye yükseldi

Fotoğraf: AFP

Belçika'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin son vaka ve can kayıpları tablosu açıklandı.

Belçika Kriz Merkezinden yapılan açıklamada, son 24 saatte 250 kişi de hastalık tespit edilmesiyle, toplam vaka sayısı 57 bin 342'ye yükseldi.

Ülkede son 24 saatte 27 kişinin hastaneye kaldırıldığı, 25 kişinin taburcu edildiği kaydedilen açıklamada, yoğun bakım ünitesindeki hasta sayısının 5 azalarak 251 olduğu bilgisi paylaşıldı.

Son 24 saatte 32 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı sayısı 9 bin 312'ye yükseldi. Bu kişilerin yüzde 48'i hastanelerde, yüzde 51'i huzurevlerinde yaşamını yitirdi.

Belçika'da normal hayata geçiş süreci

Ülkede normalleşmenin ikinci aşamasına geçen hafta başında geçilmesiyle birlikte, 18 Mayıs'ta sıkı tedbirlerle kademeli olarak okullarda eğitim öğretime başlandı.

Kuaförler randevuyla müşteri kabul edebilirken, azami 30 kişinin katılımıyla düğün ve cenaze törenleri yapılabiliyor.

Pazar yerleri de sosyal mesafe kurallarına uyularak açıldı. Spor kulüpleri en çok 20 kişiyle ve açık havada antrenman yapabiliyor. İş yerlerinde uzaktan çalışma esas alınıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Müze ile hayvanat bahçeleri gerekli önlemleri almak ve bilet satışlarını internetten yapmak kaydıyla yeniden kapılarını açtı. Aynı koşullar altında kütüphaneler de hizmet verebiliyor.

Bir sonraki aşamaya da en erken 8 Haziran'da geçilecek. Spor müsabakalarının ve iç turizmin başlaması ise daha sonra değerlendirilecek.

Salgında en yüksek ölüm oranı neden Belçika'da?

Resmi verilere göre Belçika, koronavirüsün en sert etkilediği ülke oldu. 12 milyon kişinin yaşadığı ülke, en yüksek ölüm oranına sahip.

Johns Hopkins Üniversitesi’nin istatistiklerine göre ülkedeki yüzde 16,4’lük ölüm oranı, yüz bin kişi başına 78 koronavirüs hastasının hayatını kaybettiği anlamına geliyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU