Bahçeli, camiden şarkı çalınmasına tepki gösterdi: Ezanımıza dil uzatanın dili koparılacak

Bayram mesajı paylaşan MHP lideri, Ramazan Bayramı'nda sosyal mesafenin korunmasının önemine dikkati çekti

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rmaazan Bayramı nedeniyle paylaştığı mesajında, İzmir'de bazı camilerden müzik çalınmasına da değindi. Bahçeli, İzmirlilerin töhmet altında bırakılmaması gerektiğini ifade ederken, "Merkezi ezan okuma sistemine sızıp camilerimizin hoparlöründen korsan marş ve şarkı çalınmasını sağlayan şerefsizlerin arkası önü çok iyi araştırılıp, karanlık emeller açığa çıkarılmalıdır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bayram mesajı paylaşan MHP lideri, Ramazan Bayramı'nda sosyal mesafenin korunmasının önemine dikkati çekerken, "Gönül isterdi ki, büyüklerimiz ziyaret edilsin, küçüklerimizin başı okşansın, sıla-i rahim gerçekleşsin. Ancak toplum sağlığının güvenliği için bu bayramdaki coşku ve heyecanı önümüzdeki günlere tahvil ve teşmil etmek herkes ve hepimiz adına ikamesi olmayan bir mükellefiyettir." ifadelerini kullandı. 

Bayram mesajında İzmir'deki camilerden şarkı çalınmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, Türkiye'nin yükselişinden rahatsız olanların sabotajlarına şahit olunduğunu belirterek, şunları söyledi:

Camilerimize yapılan menfur saldırının kim ya da kimler tarafından planlandığı, hangi amacı ve aracı figüranları sahaya sürdüğü ümit ediyorum ki kısa süre içinde tespit edilecektir.
Milletimizin hassasiyetleriyle alay eden namertlerin bulunup gecikmeksizin cezalandırılmaları acil bir ihtiyaçtır. Bugünkü puslu ve tahrike açık ortamda herkesin sükûnet ve sağduyu içinde hareketi muhasım odakların elindeki kozları da birer birer alacak, hepsini boşa düşürecektir.
Bayrağımıza el uzatanın eli kırılacak, ezanımıza dil uzatın dili koparılacak, vatanımıza ve milletimize kast edenlerin hesabı mutlaka sorulacaktır.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU