Fenerbahçe, EuroLeague zaferinin üçüncü yılını kutladı: Ülkemize getirilen en büyük kupanın yıl dönümü kutlu olsun

Fenerbahçe Kulübü, "Takım sporları arasında ülkemize getirilmiş en büyük kupanın yıl dönümü kutlu olsun" diyerek EuroLeague şampiyonluğunun üçüncü yılını kutladı

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, 2016-17 sezonunda Olympiakos'u yenerek EuroLeague şampiyonu oldu / Fotoğraf: AA

Fenerbahçe Spor Kulübü, erkek basketbol A takımının 2016-2017 sezonunda kazandığı THY Avrupa Ligi (EuroLeague) şampiyonluğunun üçüncü yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Takım sporları arasında ülkemize getirilmiş en büyük kupanın yıl dönümü kutlu olsun. Bu onuru bize ve ülkemize yaşatan hocamız ve Euroleague şampiyonluğu posterimizde yer alan tüm sporcularımızı bir kez daha teker teker gururla hatırlıyor ve kutluyoruz.

 

 

Fenerbahçe, 2016-17 sezonunda EuroLeague'de normal sezonu 48 puanla 5. sırada bitirerek finallere katılmaya hak kazandı.

Çeyrek finalde Yunanistan'ın Panathinaikos takımı ile karşılaşan sarı-lacivertliler, rakibini 58-71, 75-80 ve 79-61'lik skorlarla üç maçta da mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Turnuvanın yarı finalinde İspanyol devi Real Madrid'i saf dışı bırakan Fenerbahçe, CSKA Moskova'yı eleyen ve EuroLeague'de 3 kez şampiyon olan Olympiakos ile finalde rakip oldu.

 

Fenerbahçe EuroLeague-AA1.jpg
Fenerbahçe, EuroLeague'de 2015-16 ve 2017-18 sezonlarında iki kez ikinci oldu / Fotoğraf: AA

 

Ataköy'deki Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan final maçında Olympiakos'u 80-64 mağlup eden Fenerbahçe, daha önce 2015-16 sezonunda ikinci olarak tamamladığı EuroLeague'deki ilk şapiyonluğunu elde etti. 

Türk basketbolunun yedinci kupası oldu

Fenerbahçe'nin EuroLeague şampiyonluğu, Türk basketbol tarihinin yedinci kupası olarak kayıtlara geçti.

Sarı-lacivertli ekibin Avrupa'nın kulüpler turnuvalarındaki en büyük kupasını kazanması Türk basketbol tarihinin en büyük başarısı oldu. 

Daha önce Türkiye adına Avrupa'da ilk kupa kazanan takım Anadolu Efes oldu. Lacivert-beyazlı ekip 1996'da Koraç Kupası şampiyonluğu yaşayarak bir ilki başarmıştı. 

 

Beşiktaş - 2012 - AA.jpg
Beşiktaş Milangaz, 2012'de Elan Chalon'u 91-86 yenerek Eurochallenge şampiyonu olmuştu / Fotoğraf: AA

 

Anadolu Efes'in ardından uzun süre Avrupa'da sessiz kalan Türk erkek basketbol kulüpleri adına sessizliği Beşiktaş bozdu. Siyah-beyazlı ekip, 2012'de Eurochallenge Kupası'nı kazandı. 

Tarihler 2016'yı gösterdiğinde bu kez Galatasaray, ULEB Avrupa Kupası'nı kazandı.

Kadın basketbolunda ise Galatasaray 2009'da FIBA Avrupa Kupası şampiyonu olarak bu alanda bir ilke imza attı. Sarı-kırmızılı takım, 2014'te ise FIBA Avrupa Ligi'nnde mutlu sona ulaştı. 

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı ise 2017'de Türkiye'ye FIBA Avrupa Kupası şampiyonluğu yaşattı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU