Alex Song: Barcelona'nın teklifini görünce hiç tereddüt etmedim, çünkü artık gerçek bir milyonerdim

Barcelona ve Arsenal'in eski oyuncusu Alex Song, futbolculuk dönemlerini anlattı. Londra'da haftada 15 bin pound kazandığını söyleyen Kamerunlu, buna karşılık banka hesabında 100 bin pound bile biriktiremediğini açıkladı

Alex Song (sağda), 2005'te geldiği Arsenal'dan 2012'de Barcelona'ya transfer oldu / Fotoğraf: Reuters 

Bir dönem Premier Lig ekiplerinden Arsenal ve La Liga'da Barcelona'da forma giyen Kamerunlu futbolcu Alex Song, kariyerine dair itiraflarda bulundu.

Arsenal'da oynadığı dönemde takımın eski teknik direktörü Arsene Wenger'in Cesc Fabregas, Theo Walcott ve diğer isimlerle birlikte takımın orta sahasını teslim etmeyi düşündüğü Song, buna karşın beklentilerin uzağında kaldı. Özellikle saha dışındaki davranışları nedeniyle sık sık eleştirilen Kamerunlu, o günlerdeki yaşantısıyla ilgili konuştu.

Arsenal'de çok büyük paralar kazandığını kaydeden Kamerunlu, "Son 4 yıla kadar iyi kazanıp bunları iyi bir yaşam için hacadım söyleyemem. Daha sonra maaşım büyük oranda artmıştı. Buna karşın parayı har vurup harman savurdum. Pahalı yemeklere, gezilere tatillere gittim. Bu 8 yılda bankadaki hesabımda 100 bin pound bile biriktiremedim" itirafında bulundu. 

"Milyoner olduğumu düşünüyordum ancak gerçekte bu böyle değildi. haftada 15 bin pound kazanıyordum" ifadelerini kullanan Alex Song, Arsenal'de birlikte oynadığı Thierry Henry ile olan anısını şöyle anlattı: 

İlk profesyonel kontratımı imzaladım ve çok heyecanlıydım. Antrenmana geldim ve Thierry Henry'yi gördüm. Mücevher gibiydi. Bedeli ne olursa olsun aynı aradabaya ihtiyacım olduğunu düşündüm. Futbolcu olduğumda satıcıya gidip bazı kağıtlar imzalayıp Henry ile aynı arabadan alabileceğimi düşünürdüm. Ancak 2 ay sonra paranın çok hızlı bittiğini gördüm ve daha sonra daha düşük bir araba baktım. 

 

Alex Song - Reuters1.jpg
Alex Song, Arsenal'dan Barcelona'ya 19 milyon euroya transfer olmuştu / Fotoğraf: Reuters

 

"Barcelona'nın teklifini görünce hiç tereddüt etmedim"

Barcelona'ya transferi çok tartışılan Song o dönemi de anlattı. 

Katalan ekibine olan transfer sürecini de anlatan Kamerunlu futbolcu, şu ifadeleri kullandı:

Barcelona bana transfer teklifi yaptığı zaman sözleşmedeki parayı görünce hiç tereddüt bile etmedim. Sportif Direktör bana 'Şu anda takımda çok fazla şans bulamazsın' demişti. Ama o an umurumda değildi. Gerçek bir milyonerdim artık.

 

Alex Song - Reuters2.jpg
Song, Barcelona'da 1 La Liga ve 1 İspanya Süper Kupa zaferi elde etti / Fotoğraf: Reuters

 

Profesyonel kariyerine Fransa'nın Bastia takımında başlayan Song, 2005'te Arsenal'a 4 milyon euro bedelle transfer oldu. Londra ekibinde toplamda 205 maça çıkan Kamerunlu, 10 gol ve 23 asistlik performans sergiledi.

Song, 2012 yaz transfer döneminde 19 milyon euro bedelle Barcelona'ya transferi gerçekleşti. Katalan deviyle 65 kez sahaya çıkma fırsatı bulan Song, 1 gol ve 2 asist kaydederken takımıyla 1 kez La Liga ve 1 kez de İspanya Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Kariyerini İsviçre'nin Sion takımında sürdüren Song, kulübün yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle maçların ertelenmesinin ardından yapılan maaş indirimi teklifini kabul etmeyince 19 Mart'ta sözleşmesi feshedilmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU