İtalya’da mağazalar, restoranlar ve kiliseler sosyal mesafe kuralları çerçevesinde yeniden açıldı

Yeni tip koronavirüs salgınından Avrupa’da ilk etkilenen İtalya’da 2 ayı aşkın sürenin ardından bugün kademeli normale dönüş çerçevesinde ibadethaneler, mağazalar, müzeler ve pek çok iş yeri yeniden açıldı

İtalya’da mağazalar, restoranlar ve kiliseler sosyal mesafe kuralları çerçevesinde yeniden açıldı / Fotoğraf: AA

İtalya, Başbakan Giuseppe Conte’nin daha önce "Virüsle birlikte yaşanılacak dönem" olarak tanımladığı "2. Aşama"nın yeni dönemine geçildi.

Başbakan Conte’nin dün imzaladığı son kararname çerçevesinde, koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı getirilen sıkı tedbirler, bugün itibarıyla biraz daha gevşetildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülke içi seyahate 3 Haziran’dan sonra izin verilecek

Mağazalar, restoranlar, müzeler, kuaförler ve kilise, cami, sinagog gibi ibadethaneler de sosyal mesafe ve hijyen koşulları çerçevesinde giriş-çıkışlar düzenlenerek yeniden açıldı.

Ayrıca son kararnameyle sokağa çıkış kısıtlamaları ve izin belgesi uygulamasına da son verilirken, bölge içinde seyahate izin çıktı. Ülke içinde bölgeler arası seyahate ise 3 Haziran’dan sonra izin verilecek.

Başkent caddeleri hareketlendi

Roma'da ünlü mağazaların bulunduğu Via dei Condotti Caddesi'nde, yeniden açılış hareketliliği ve bazı müşterilerin mağazalara ilk giren olmak için sabah saatlerinde sıra oluşturması dikkati çekti.
Bazı sokak sanatçılarının da cadde ve meydanlara döndüğü gözlendi.

İtalya ile beraber salgına karşı alınan önlemleri uygulayan Roma’ya komşu Vatikan'da da ünlü Aziz Petrus Bazilikası, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un yönettiği ayinle yeniden kapılarını açtı.

Koronavirüs salgının eski kıtada ilk etkilediği İtalya’da, 21 Şubat'tan bugüne kadar 31 bin 908 kişi hayatını kaybetti.
 

Indepenent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU