Diyarbakır’da virüs bulaşmasına yol açan mevlidi organize edene soruşturma açıldı... 37 kişinin virüs kapmasından sorumlu görülen kişi aranıyor

Yaklaşık 2 ay önce umreden dönen Diyarbakırlı S. A, mevlit programı düzenledi. Mevlide katılan 37 kişide koronavirüs çıktı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, mevlide ilişkin soruşturma başlatırken, S.A adlı kişi ise kayıplara karıştı

Kovid-19 tedbirleri büyükşehirlerde vaka sayılarını aşağı çekerken Diyarbakır’da rehavet endişelendiriyor.

Normalleşme takviminin açıklanmasının ardından rehavete kapılan bazı vatandaşlar vaka sayısının artmasına neden oluyor.

Yaklaşık iki ay önce umreden gelen, Yenişehir İlçesi’ne bağlı Benusen Mahallesi’nde oturan S.A, normalleşme ile birlikte önceki gün mevlit etkinliği düzenledi.

Oturduğu binanın üst katında verilen mevlide yaklaşık 100 kişi katıldı. 

37 kişide Kovid-19 tespit edildi

Mevlide katılanlardan biri rahatsızlanarak, hastaneye başvurdu.

Hastaneye başvuran kişinin yapılan koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine filyasyon ekipleri hastanın temas ettiği kişileri tespit etti.

İlk vakanın Benusen Mahallesi’nde verilen mevlide katıldığının belirlenmesi üzerine, mevlide katılanların tümüne test yapıldı.

Yapılan test sonucunda hastanın temas ettiği 36 kişide daha koronavirüs tespit edildi.

Koronavirüs testleri pozitif çıkan 37 kişi Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Başsavcılık soruşturma başlattı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte büyük tepkiye neden olan mevlid etkinliğine ilişkin soruşturma başlattı.

Mevlid etkinliğini veren S.A adlı kişi ise kayıplara karıştı. 

Vatandaşlardan tepki yağdı

Öte yandan sosyal medyada mevlid etkinliği veren kişiye tepki yağdı.

O tepkilerden bazılar şöyle:

Bu sorumsuz insanlar yüzünde vakalar azalmıyor. Yaşlılar eve hapsoluyor, sağlıkçılar perişan oluyor. Taziye, düğün, AVM merakınız yüzünden tüm Türkiye bedel ödüyor. Siz ey vicdan yoksunu insanlar! Allah'a hesap vermekten korkmuyor musunuz. Yazıklar olsun.


"Sebep olanlar cezalandırılsın"

Başka bir vatandaş ise, “Bu mevlidi verenler ve katılanlar bayram öncesi Diyarbakır’a çok büyük kötülük ettiler. Bu halkın vebalini nasıl ödeyeceksiniz. Kamu adına bu işe sebep olanlar cezalandırılmazsa daha çok can yanacak” şeklinde tepki gösterdi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU