Bahçeli’den 'memleket masası' ve 'transfer borsası' tepkisi

Bahçeli, 19 Mayıs mesajında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener'in açıklamalarına tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "memleket masası" önerisine bir kez daha tepki gösterdi ve "Hiç kimse sipariş masa kurup ihanet ve işgal emellerini aklama ve temize çıkarma ayıbına ümit bağlamamalıdır" dedi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yayınlayan Bahçeli'nin hedefinde muhalefet liderleri var.

MHP lideri mesajında İYİ Parti lideri Meral Akşener'in memleket masası çağrısına şu ifadelerle tepki gösterdi:

Hiç kimse sipariş masa kurup ihanet ve işgal emellerini aklama ve temize çıkarma ayıbına ümit bağlamamalıdır. Memleketi kırık dökük masalara sığdırmaya çalışanların acıklı sonlarından ibret almak isteyenler Mondros’tan Sevr’e kadar uzanan ihanet ve istila sürecinin nasıl yerle yeksan edildiğini unutmamaları ikazen tavsiyemizdir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun baskın seçim durumunda Meclis'te grubu olmayan partilere milletvekili transfer edilebileceğine yönelik açıklamasını da eleştiren Bahçeli, şöyle dedi:

Milletvekili transfer borsası kurup korsan siyaset ticaretine bel bağlayanların Gazi Meclisi’mizin saygınlığına gölge düşürme çabaları Türkiye’nin ayak bağı ve ağır yüküdür. Omuzunda Türk tarihinin sorumluluğu olan Türk milleti bu siyasi kalpazanlığın yamalarını 19 Mayıs coşkusuyla yırtacak, kurtuluşumuzun yegane kudreti olan iradesini ona buna peşkeş çektirmeyecektir.

"İlk adımla ilk kurşunun emaneti milli vicdanlarda hala diridir" diyen Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

Ne FETÖ, ne PKK, ne de bunların mihmandarlığına soyunan siyasi çürümüşler Türkiye’nin tarihi haklarına, bağımsızlık ve beka namusuna zarar veremeyeceklerdir.

Türk milleti zillete düşmeyecek, Milli Mücadele’nin tertemiz güzergâhından, kuruluş ve kurtuluşun yüksek ruh kökünden asla dönmeyecektir.

Bütün art niyetli kurgular, şirret kampanyalar, melun tuzaklar boşunadır.

Çünkü alayının hevesi ham armut gibi kursaklarda kalacaktır.

Cumhur İttifakı, 19 Mayıs 1919’un duruşuyla bezenmiş ve billurlaşmış, bu sayede de geleceğin güçlü ve lider ülke Türkiye’sinin mimarı ve mihrabı unvanına kavuşmuştur.

KOVİD-19 salgınından dolayı arzu ettiğimiz kutlamaları yapamasak da, 19 Mayıs’ın irade ve irfan kudreti milli gönüllerde hamd olsun ilk günkü kadar müessirdir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU