CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım tutuklandı

Mahkeme Yıldırım hakkında “Görevi yaptırmamak için direnme” suçundan tutuklama kararı verdi

Fotoğraf: Gerçek Gündem

Adana’da CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım, Yüreğir Kaymakamlığı önünde çıkan tartışmanın ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yıldırım hakkında Adana 2. Sulh Ceza Mahkemesi “Görevi yaptırmamak için direnme” suçundan tutuklama kararı verdi.

Yıldırım dün nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Savcı itiraz etti

Cumhuriyet savcısının itirazı üzerine Yıldırım yeniden gözaltına alındı.

Adana 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Yıldırım hakkında mahkeme “Görevi yaptırmamak için direnme” suçundan tutuklama kararı verdi.

Mahkeme kararında Yıldırım’ın koronavirüs salgını sırasında yardımları engellemeye çalıştığını bildirerek, “Şüphelinin Yüreğir Kaymakamı ve Kaymakam korumasının üzerine yürüdüğüne dair tanık beyanı dikkate alındığında şüpheli hakkında kuvvetli suç şüphesini varlığını gösteren somut delillerin bulunması…” ifadelerine yer verdi ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağına hükmetti.

Adana Valiliği: 4 saldırgan sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu

Adana Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre; 14 Mayıs'ta saat 22.00 sıralarında Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl’ün katılımıyla kaymakamlığın önünde Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından gerçekleştirilen yardım dağıtımı sırasında, 4 saldırgan sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu. "Kaymakam ve koruma polisinin uyarılarına rağmen şüpheli şahıslar hakarete devam edip koruma polisine yumrukla saldırdı" denilen açıklamada, "Saldırganlar gözaltına alındı" ifadeleri yer aldı.

"Hayırdır nereye dağıtıyorsunuz' diye sordum"

Yıldırım olayla ilgili olarak ailesiyle yürüyüş yaptığını Yüreğir Kaymakamlığı önünden geçtiği esnada ise sivil kişilerin bir kamyondan patates, soğan indirerek Yüreğir Belediyesi'nin zabıta ve park bahçeler araçlarına yüklediğini gördüğünü söyledi.

Bunun nedenini anlamak için yaklaşarak “Kolay gelsin. Hayırdır nereye dağıtıyorsunuz” diye sorduğunu belirten Yıldırım, çıkan tartışmanın ardından polis çağırdığını ifade etti. 

Yıldırım'ın anlatımına göre kendisi ile beraberindeki annesi, babası ve kardeşi gözaltına alındı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan tepki göstermişti

Cuhmurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Yüreğir'de Kaymakamlığı bünyesindeki Vefa Sosyal Destek Grubu'na sözlü ve fiili saldırıda bulunulduğunu ve bu kişilerin CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı ile beraberindekiler olduğunu söylemişti.

Erdoğan "PKK’nın Van’da uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıyı CHP’liler Adana’da hakaret ve yumrukla yapmıştır" ifadesini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU