UNESCO, Kadıköy Belediyesi’nin 65 yaş ve üstündekiler için yaptığı hizmeti başarılı kampanyalar arasında gösterdi

Belediye’nin sıcak yemek projesine çok sayıda aşçının yanı sıra gönüllüler de destek veriyor

Fotoğraf: Kadıköy Belediyesi

Kadıköy Belediyesi’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında evlerinden çıkamayan 65 yaş ve üstü ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Türkiye’nin ünlü şef ve aşçılarından oluşan ve sıcak yemek dağıtan ekibinin çalışmaları, UNESCO tarafından başarılı kampanyalar arasında gösterildi.

‘Sen Güvende Kal’ sloganı altında bir araya gelen usta aşçılar ve şefler, Kadıköy Belediye’sine ait mutfaklarda beslenme uzmanının hazırladığı sağlıklı menüleri ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine dağıtıyor.

Hazırlanan projeye çok sayıda aşçının yanı sıra gönüllüler de destek veriyor.

iccar_kadikoy2.jpg
Kampanyaya destek veren şef ve aşçılar. Fotoğraf: Kadıköy Belediyesi 


UNESCO, 'başarılı kampanyalar' arasında gösterdi

Sıcak yemek hizmeti, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO tarafından Kovid-19’la mücadele sürecinde başarılı kampanyalar arasında gösterildi.

UNESCO’nun web sitesinde, yer alan ve Kadıköy Belediyesi’nin 65 yaş üstü yurttaşlara yönelik kampanyasına ilişkin detaylara yer verilen haberde ‘Türkiye’de COVID-19 sürecinin başlamasından bu yana, Kadıköy Belediyesi’nin ‘kimseyi arkada bırakmayacak’ önlemler almayı hedeflediği vurgulandı.

Haberde ayrıca, “Komşuluk Gibisi Yok’ sloganı ile yürütülen ve özel sektör desteği de alan kampanya, insanlara zor zamanlarda moral olmayı da amaçlıyor” ifadelerine yer verildi.

"Önemli olan dayanışma ile hareket etmek"

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, UNESCO’nun Kadıköy Belediyesi’nin faaliyetlerine yer vermesi üzerine şunları söyledi:

Kadıköy Belediyesi’nin, 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi komşularımız için hazırladığı sıcak yemek hizmeti Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO tarafından yeni koronavirüsle mücadele sürecinde başarılı kampanyalar arasında gösterildi. Kadıköy’de 65 yaş üstü komşularımıza yönelik bu çalışmamız UNESCO’nun bile dikkatini çekti, takdir gördü. Türkiye’de korona ile mücadelede yaptıklarımıza ne kadar gözlerini kaparlarsa kapasınlar, yapılan doğru işlerin karşılık bulacağını, fark edileceğini biliyoruz. Önemli olan dayanışma ile hareket etmek, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek. Her zaman dediğimiz gibi kimseyi geride bırakmayacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU