Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen Bundesliga, 2 ay aradan sonra geri dönüyor

Futbolda geri dönmeye hazırlanan Avrupa'nın büyük liglerinden Bundesliga, bugün oynanacak 6 müsabakayla başlıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart'ta askıya alınan Bundesliga, bugün futbolseverlere merhaba diyecek / Fotoğraf: Reuters

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkmasının ardından dünyada 180'den fazla ülkede etkisini gösteren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, spor organizasyonlarını durma noktasına getirdi.  

Kovid-19 salgını Avrupa'da futbola da büyük zarar verdi. 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020), UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi gibi kıtanın en önemli futbol organizasyonları ertelenirken, ulusal futbol ligleri de askıya alındı. 

Avrupa'nın 5 büyük ligi arasında futbola geri dönmeye hazırlanan ilk ülke Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) olacak. 

Avrupa'da futbola yeniden dönmeye hazırlanan başta Türkiye olmak üzere İngiltere, İspanya, İtalya, Portekiz ve Avusturya gibi ülkeler de alınacak önlemler ve tedbirleri yakından takip edecek.

 

 

Maçlar yoğun önlemlerle başlayacak

Almanya Kulüpler Birliği (DFL), Bundesliga'nın başlatılması için bir rapor hazırlamış bu doğrultuda bir dizi önlem de almıştı.

Rapora göre Bundesliga'da maçların seyircisiz oynanacağı ve müsabakalardan bir gün önce tüm takım tüm takımlara Kovid-19 testi yapılması kararlaştırılmıştı. 

Takımların stada girerken ateş ölçümlerinin yapılacağı ve içeriye en fazla 322 kişinin alınacağı belirtildi. 

Maç esnasında IFAB'ın getirdiği 5 oyuncu değşikliği kuralının uygulanacağı Bundesliga'da oyuncular, seremoni fotoğrafı çektirmeyecek, tebrik ve el sıkışma olmayacak. Öte yandan yedek kulübesindeler ise sosyal mesafe kuralına dikkat edecek.

Takımlardan herhangi birinin bir futbolcusu ya da çalışanda Kovid-19 vakası görülürse, tüm takım 14 gün karantinaya girecek. 

 

Dortmund-Schalke-Reuters.jpg
Ruhr derbisinde Borussia Dortmund ile Schalke 04 karşı karşıya gelecek / Fotoğraf: Reuters

 

Bundesliga 6 maçla başlıyor, gözler Ruhr derbisinde

Futbolseverlerin gözü, Bundesliga'da bugün oynanacak 6 müsabakada olacak. 

Günün en önemli karşılaşması saat 16.30'da Borussia Dortmund ile Schalke 04 arasında oynanacak "Ruhr derbisi"nde olacak. Karşılaşmayı Türk asıllı hakem Deniz Aytekin yönetecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Schalke 04'te oynayan Türk asıllı futbolcu Suat Serdar'ın ilk 11'de yer alması beklenirken, milli futbolcu Ozan Kabak, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. 

Ligdeki son maçlarını 7 Mart'ta oynayan ekiplerden ev sahibi Borussia Dortmund deplasmanda Borussia Mönchengladbach, Schalke 04 ise sahasında Hoffenheim ile oynadı.

Bundesliga'da haftanın programı şöyle:

16.30 Borussia Dortmund-Schalke 04
16.30 RB Leipzig-Freiburg
16.30 Hoffenheim-Hertha Berlin
16.30 Fortuna Dusseldorf- Paderborn
16.30 Augsburg-Wolfsburg
19.30 Eintracht Frankfurt-Borussia Mönchengladbach

 

 

Almanya'da 1. ve 2. lig karşılaşmaları, Kovid-19 salgını nedeniyle sebebiyle 16 Mart'ta askıya alınmıştı. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in eyalet başbakanlarıyla 2 hafta önce düzenlediği toplantıda, liglerin mayıs ayı ortasından itibaren başlatılabileceği kararı alınmış, DFL de 26. haftanın 16,17 ve 18 Mayıs tarihlerinde oynanacağını ilan etmişti. 

Almanya'da son verilere göre 175 bin 699 Kovid-19 vakası tespit edilirken, 8 bin 1 kişi yaşamını yitirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU