Pokemon tasarım yarışmasına katılan çizerin korkunç Charizard ve Pikaçu çizimleri sosyal medyada ilgi çekti

Yarışmayı hiçbir zaman kazanamayan tasarımcı, sosyal medyada büyük ilgi topluyor

(@gomi_kuzu_tarou / Twitter)

Pokemon Kart Oyunu’nun yapımcısı Creatures’ın iki yıldır düzenlediği tasarım yarışmasına katılan bir çizer, ürünleriyle Pokemon hayranlarını şaşırtıyor. Geçen yıl epey rahatsız edici bir Pikachu illüstrasyonuyla yarışmaya katılan çizerin bu yılki Charizard temsili de "korkunç" diye nitelendi.

Çizimlerini “gomi kuzu tarou” kullanıcı adıyla Twitter hesabından paylaşan Japon tasarımcı, yarışmanın finalistleri arasına seçilemedi.

Tasarımcının Charizard’ı dev bir canavar olarak resmettiği çizimde Charmender da yer aldı. Birinci jenerasyon Charmender’ın gelişmiş haline korku dolu gözlerle baktığı görüldü. Bu açıdan çizim, bazı kullanıcılar tarafından “derin” diye nitelendi.

 

Ek Açıklama 2020-05-14 160707.png

(@gomi_kuzu_tarou / Twitter)

 

Ancak birçok kişi de çizim için olumsuz yorumlarda bulundu. Kullanıcılardan biri, “Bu tek kelimeyle KORKUNÇ” diye yazdı. Bir başka kullanıcı ise “Bence Charizard insan yiyor” dedi. Soranews24’ün aktardığına göre bazı kullanıcılar da çizimi gören kart oyuncularının korkudan ağlayacağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan bu hezeyan, tasarımcı için ilk değildi. Comicbook’un aktardığına göre çizerin ilk yarışma için hazırladığı Pikaçu çizimi de ödülü kazanamamıştı. Ancak çizer, bazı Pokemon hayranlarının takdirini de kazanmıştı. Tasarımcının Pikaçu temsilini evine asmak isteyenler olmuştu.

 

pikaçu.png
(@gomi_kuzu_tarou / Twitter)

 

Sadece Japonya yurttaşlarının katılabildiği yarışmanın ilki 2018 sonunda başlamış, 2019’da sonuçlanmıştı. Başvuruların Aralık 2019 ve Mart 2020 arasında gerçekleştiği ikinci yarışmanın kazananı ise Haziran'da duyurulacak.

Katılımcıların 8 pokemondan birini seçtiği yarışmanın kazananı, 300 bin yenlik (yaklaşık 20 bin TL) ödülün sahibi olacak. Ayrıca kazanan çizim, bir Pokemon kartına basılacak.

Independent Türkçe, Soranews24, Comicbook

DAHA FAZLA HABER OKU