Albayrak: Ekonomik İstikrar Kalkanı’nın maddi tutarı 240 milyar liraya ulaştı

DEİK’in video konferansında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye sağlam bilançosu ile bu süreci en rahat atlatacak ülkelerden birisidir" dedi

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından organize edilene video konferansta konuştu. 

Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Mart’ta 100 milyar lira değerine açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” ile ilgili adımların maddi tutarının 240 milyar liraya ulaştığını söyledi. Bakan Albayrak, “Bu miktar, milli gelirin yüzde 5'i civarındadır" diye konuştu ve şöyle devam etti: 
 

Biz sadece devreye alınan adımların maddi tutarını dile getirmekteyiz. Eğer bazı ülkeler gibi ekonomik büyüklüğünü ifade etmemiz gerekirse, bu rakam 525 milyar lirayı bulmaktadır. Bu da milli gelirin yaklaşık yüzde 11'ine denk gelmektedir. 

İster maddi tutarı ister ekonomik büyüklüğü dikkate alın, Türkiye salgın kapsamında destek/milli gelir oranında dünyadaki iyi konumda olan ülkelerden biridir. 


"Covid-19 salgının ekonomimize etkilerini gidereceğimizden, ülkemiz için ortaya çıkan potansiyeli değerlendirebileceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" diyen Albayrak "Türkiye sağlam bilançosu ile bu süreci en rahat atlatacak ülkelerden birisidir" ifadelerini kullandı. 


AA

DAHA FAZLA HABER OKU