İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Pompeo siyasetin ne olduğunu bilmiyor

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD hükümetinin tarihteki en kötü hükümet olduğunu söyledi. Ruhani, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’yu da 'siyaseti bilmiyor' diye eleştirdi

Hasan Ruhani - Mike Pompeo / Fotoğraf: AFP

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, mevcut ABD hükümetinin tarihteki en kötü hükümet olduğunu söyledi.

Ruhani, "ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo siyasetin ne olduğunu bilmiyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran medyasına göre Ruhani, ABD'de insanlık dışı eylemlerde bulunan acımasız ve yetersiz bir hükümetin iktidarda olduğunu söyledi.

“1-2 tane dışında komşularımız iyi”

ABD’yi masum halklara “terörizm” eylemleri gerçekleştirmekle suçlayan Ruhani, devamında şu ifadeleri kullandı:

Yabancı bir ülkede bizim komutanımıza karşı suikast düzenleyen hangi devleti biliyorsunuz? ABD her zaman bir terörist devleti olmuş ve masum uluslara karşı eylemlerde bulunmuştur. Koronavirüs pandemisi döneminde de tıbbi ilaçlara erişim konusundaki kısıtlamaları benzeri görülmemiş bir olaydır.

Bir veya iki komşunun dışında İran’ın komşu ülkelerinin iyi olduğunu ifade eden Ruhani, ABD'nin insanlık dışı politikasını destekleyen bazı komşu ülkelerin tutumunu eleştirerek, "Tarihte asla böyle bir baba ve oğul görmedik ve bu tür devletlere tanık olmadık" diye konuştu.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU