ABD'de siyahi gencin öldürülmesini kayda alan adam: Tamamen şoke oldum

William Roddie Bryan, görüntüleri çokça paylaşılan cinayete birinci elden tanıklık ettikten sonra konuştu: “Daha önce böyle bir şeye hiç karışmamıştım”

ABD'nin Georgia eyaletinde Gregory McMichael ve 34 yaşındaki oğlu, Ahmaud Arbery adlı siyahi genci 23 Şubat'ta öldürdü (AP)

Beyaz bir baba ile oğlunun 25 yaşındaki Ahmaud Arbery adlı koşu yapan siyahi genci silahla vurduğunu gösteren ve sıkça paylaşılan görüntüleri kaydeden kişi, cinayet hakkında konuştu.

Yeni bir röportaj veren William Roddie Bryan, Georgia’nın Brunswick kentinde 23 Şubat’ta yaşanan cinayete tanıklık ettiğinde “tam bir şok” yaşadığını söyledi. Bryan, çektiği görüntülerin ulusal medyada ilgi görmesinden beri tehditler aldığını da belirtti.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Bryan, “Daha önce böyle bir şeye hiç karışmamıştım. Tam bir şoktu" dedi.

Arbery’nin ölümü ulusal çapta öfkeye neden olurken ve cinayetin ırkçılık nedeniyle işlendiğine yönelik suçlamalar artarken, Georgia Soruşturma Bürosu cinayete ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma sürerken Gregory McMichael ve oğlu Travis McMichael cinayet ve ağır saldırıyla suçlandı.

Büroya göre, görüntüleri kaydeden Bryan da soruşturma altında bulunuyor.

CBS’e bağlı WJAX-TV verdiği röportajında Bryan, “Bununla hiçbir ilgim yoktu. Hayatımı normale döndürmeye çalışıyorum ve geçen haftadan beri iftira atılıyor... Bana tanık olduğum söylendi. Bir sürü tehdit aldığım dışında, ne olduğumdan emin değilim” dedi.

Bununla birlikte, bir polis raporu, Bryan'ın Ahmaud’u kamyonetleriyle takip eden baba oğulu “engellemeye çalıştığını” da belirtti.

Polise verdikleri ifadeye göre, 25 yaşındaki Ahmaud, baba oğul tarafından fark edildiğinde koşu yapıyordu. Baba ve oğlu, onun bölgede yaşanan hırsızlıkların ardındaki şüpheliye benzediğini düşündüklerini söyledi.

Bryan’ın videosu ayrıca silahla vurulma öncesini niçin kaydettiğine ilişkin soruları da gündeme getirdi.

Video, baba oğulun çift şeritli sokakta silahlarını çekmiş halde beklediğini, birinin aracın yanında diğerinin de kamyonetin arkasında konumlandığını gösteriyor. Ahmaud’un, silahlı adamlardan biriyle fiziksel mücadeleye girmeden önce araca doğru koştuğu görülüyor. 25 yaşındaki Ahmaud yere düşmeden önce birkaç el silah sesi duyuluyor.

Bryan’ın avukatı Kevin Gough, soruşturmanın devam etmesinden dolayı müvekkilinin kavgayı neden kaydettiğine dair bir yanıt veremeyeceğini söyledi.

Gough, “Müvekkilim, bölge halkından tanımadığı birinin, tanıdığı bir araç tarafından takip edildiğini gördü ve buna göre hareket etti. Bu bölgedeki toplulukta suç seviyesine ilişkin detaylara girmeden,  bölgedeki kişilerin çoğunun önceden sorunlar yaşandığının farkında olduklarını düşünüyorum” dedi.

Hayatından endişe eden Bryan medya kuruluşuna yaptığı açıklamada şu sıralar nişanlısıyla birlikte arabada yaşadığını söyledi.

Bryan, “Korkmadığımı söylemezsem yalan söylemiş olurum. Eğer yapmak istedikleri beni korkutmaksa, bunu başardılar" dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU