Prof. Tükek: Vaka sayısı binin altına düşmeden normalleşmeden söz edilmemeli

Prof. Dr. Tufan Tükek, salgın vakalarının iyiye gittiği yönündeki açıklamaların insanlarda rehavete neden olduğunu ileri sürdü

Fotoğraf: AA

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Türkiye’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelesi, normalleşme süreci ve vaka bilançosuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vaka sayılarının düştüğü ve rakamlar iyiye gittiği yönündeki açıklamaların, insanların rehavete kapılmasına neden olduğunu vurgulayan Tükek, "Vaka sayısı binin altına düşmeden normalleşmeden söz edilmemeli" dedi. 

Hürriyet gazetesi yazarı Fulya Soybaş'a konuşan Tükek, virüsün hala dışarıda ve tehlikeli olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

Benim çevremden gözlemlediğim, yeniden artmaya başladı. İnşallah yanılıyorumdur. Bir yerde 8 kişide birden çıktı. Normalleşme denilince insanlar eski normal sanıyor. Bunda tabii ki ramazan ayında olmamızın da etkisi var. Marketlerde çok büyük kalabalıklar oluşuyor. Herkes evde, ihtiyaçlar fazla. Bu kontrolsüz kalabalık devam ederse ‘normalleşme’ yarım kalacak gibi! Günlük vaka sayısı yüzün altına inmedikçe virüsü bitti kabul edemeyiz. Binin altına düşmedikçe ise bir normalleşmeden söz edilmemeli.

Tükek ayrıca, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasaklarına ilişkin “Belki kontrollü yasağa dönüştürülürse daha iyi olur. Mesela öğlen 2’ye kadar. Komple yasak olunca ertesi gün insanların dışarı çıkma özlemi ve ihtiyaç listesi kabarıklaşıyor” yorumunda bulundu.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU