Hikmet Karaman'dan 12 Haziran tepkisi: Liglerin oynatılmasından yanayım ama açıklanan tarih doğru değil

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, liglerin 12 Haziran tarihinde başlayacak olmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Futbol temaslı bir oyun, kimi nasıl koruyacaksın mantıklı görünmüyor" dedi

Hikmet Karaman / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden BtcTurk Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle mart ayında ertelenen futbol liglerinin 12 Haziran'da başlatılmasını değerlendirdi.

Takımların saha çalışmalarına başladıklarını hatırlatan Karaman, sorunsuz, sakatlıksız ve hastalıksız bir süreç geçirilmesi temennisinde bulundu. 

Türkiye Futbol Federasyonu'nun görevi gereği ligleri oynatmak istediğini kaydeden Karaman, "Saygı duymakla birlikte tarihin doğru olmadığını bir kez daha söylemek istiyorum/ Tabii bir de protokoldaki eksiklikler ve doldurulmamış bölümler söz konusu. Görüyoruz işte takımlarda birer ikişer vakalar çıkmaya başladı. Bu takımlar, bu psikoloji ile nasıl devam edecek? Hasta olan futbolcu ne zaman dönecek? Bu konular şimdilik ucu açık gibi duruyor. Ben de oynatılmasından yanayım, fakat 12 Haziran'ın doğru tarih olduğuna inanmıyorum. Futbol temaslı bir oyun, kimi nasıl koruyacaksın mantıklı görünmüyor" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Temmuzda oynanabilir"

"Sağlık önlemleri iyi bir şekilde alındığında maçlar oynanabilir" diyen Karaman, futbolun tekrar başlatılması için ortamın uygun hale getirilmesi gerektiğini de belirterek, şunları kaydetti:

Önlemimizi iyi almadan başlarsak kulüpler nasıl oynayacak. Maça gelenler olacak, oyuncuların teması, antrenmanlar gibi durumlar olacak. Benim buradaki düşüncem yüzde yüz sağlıklı, güvenli bir ortam olmadan liglerin beklemesi taraftarıyım. Temmuzda ortamın daha sıhhatli bir hale geleceğini düşünüyorum. Zaten 8 tane lig, bir de kupa maçları kalmış. Sıkıştırılmış bir takvim uygulanabilir.

26 haftası geride kalan ligde son maçını 15 Mart'ta Kayserispor deplasmanında oynayan Yeni Malatyaspor, topladığı 25 puanla averajla 15. sırada yer alıyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU