Alevi derneklerinden cemevine müdahaleye tepki

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenaze törenine yapılan müdahale sırasında cemevine girilmesine Alevi dernekleri tepki gösterdi

Alevi derneklerinden gazlı müdahaleye tepki geldi / Fotoğrafa: pirha.net

Grup Yorum Üyesi İbrahim Gökçek’in İstanbul Gazi Cemevi’nde yapılan cenaze törenine müdahaleye bazı Alevi derneklerinden tepki geldi.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Kültür Dernekleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Demokratik Alevi Dernekleri ve Gazi Cemevi adına yapılan açıklamada cenaze töreni sırasında polis tarafından içeri gaz bombası atıldığı ve koçbaşıyla cemevine ve morguna girildiği öne sürüldü.

Cemevine bu şekilde müdahale etmenin Alevi inancını hiçe saymak olduğu söylenen açıklamada “Cemevimize saldırma, tahrip etmek, kutsal mekânımıza ayakla basmak çiğnemek tek kelimeyle Alevileri aşağılamak ve değersizleştirmek, diğer yandan bu saldırılarla İnançsal değerlerimizi, dünya görüşümüzü ve insanlığa dair değer anlayışımızı itibarsızlaştırmaktır” denildi.

Alevilerin kutsal mekanlarının cemevleri olduğu vurgulanan açıklama şu sözlerle bitirildi:

Bu yüzden inancımıza, cemevlerimize dokunmayın ve tüm değer sınırlarımıza saldırarak yıkıcı, incitici olmaktan ve Alevilere her şey yapılır desturundan vazgeçin.  Gerçekleri perdelemenin yolu Alevi inanç  merkezlerine saygısızlık yapmak değildir.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU