Tottenhamlı futbolcu Son, zorunlu askerlik görevini başarıyla tamamlayarak tezkeresini aldı

Kovid-19 nedeniyle ertelenen Premier Lig'de bulduğu fırsatı değerlendirerek askere giden Güney Koreli futbolcu Heung-Min Son, 3 haftalık zorunlu eğitim kampı görevini tamamladı

İngiltere Premier Lig ekibi Tottenham'da forma giyen Heung-Min Son, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle liglere verilen arada zorunlu askerlik görevini yerine getirdi.

Tottenham Hotspur'un Twitter hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

Son Heung-min, Güney Kore'deki zorunlu askerlik görevini tamamladı. Gelecek hafta Londra'ya dönecek. Tebrikler ve görüşmek üzere.

 

 

27 yaşındaki Son, bugün ülkesi Güney Kore'de Jeju Adası'ndaki deniz piyade talim kampında 3 haftalık askerlik eğitimi görevini bitirdi.

Güney Koreli futbolcunun askerlik görevini tamamen yerine getirmesi için 2023 yılına kadar kamu hizmeti yükümlülüklerini tamamlaması gerekiyor.

 

Heung-Min Son - AP.jpg
Fotoğraf: AP

 

Altın madalyası askerliği 21 aydan 3 haftaya düşürdü

Başarılı oyuncu, askerlik görevi boyunca silah kullanmayı ve dövüş sanatlarını öğrendi. Son ayrıca kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer eğitim gördü.

40 kilo ağırlığında bir ekipmanı olan 27 yaşındaki futbolcu, askerlik eğitiminde her gün 30 km boyunca yürüyüşler yaptı.

 

Heung-Min Son - AP1.jpg

Fotoğraf: AP

 

Güney Koreli oyuncu, birliğinde bulunan 157 kişiyi geride bırakarak 'En iyi performans gösteren asker' ödülünü aldı.

Son, Asya Oyunları'nda Güney Kore Milli Takımı ile altın madalya kazanmış ve bu sayede normalde 21 ay olan askerlik süresinin 3 haftaya inmesini sağlamıştı.

 

Heung-Min Son - AP2.jpg

Fotoğraf: AP

 

Güney Kore'de askerlik görevini yerine getirmeyenler, yasalara göre hapis cezasıyla karşı karşıya kalıyor.

Yıldız futbolcu, askerliğini bitirdikten sonra İngiltere'de 14 gün karantinada kalacak.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU