İki ay sonra ortaya çıkan görüntüler ünlülerin de tepkisine yol açınca, Ahmaud Arbery'yi öldüren baba oğul tutuklandı

LeBron James, Kim Kardashian, Kylie Jenner, Billie Eilish’in de aralarında olduğu çok sayıda kişi siyahlara yönelik şiddetin cezasız kalmaması gerektiğini vurguladı ve yargı harekete geçti

Koşuya çıkan siyahi Ahmaud Arbery'nin öldürülme görüntülerinin iki ay sonra ortaya çıkmasının ardından ABD kamuoyunda büyüyen tepki, baba oğlun nihayet cinayetle suçlanarak tutuklanmasını sağladı.

Twitter’dan açıklama yapan Georgia Araştırma Bürosu, “Gregory & Travis McMichael, Ahmaud Arbery cinayetiyle ilgili olarak tutuklandı” ifadesini kullandı. Büronun internet sitesinde de Glynn County’deki hapishaneye gönderilen baba oğlun cinayetle suçlandığı belirtildi.

25 yaşındaki Ahmaud Arbery, 23 Şubat’ta havanın güneşli olmasını fırsat bilip Georgia eyaletinin Brunswick kasabasında koşuya çıkmıştı. Bir kamyonetin yanından geçmeye çalışırken karşısına çıkan 34 yaşındaki Travis McMichael ve 64 yaşındaki babası Gregory, tartıştıkları maktulü pompalı tüfekle öldürmüştü.

Emekli polis dedektifi Gregory McMichael, polise verdiği ifadede Arbery’nin bölgedeki ev hırsızlıklarının müsebbibi olduğunu düşündüğünü ve bundan dolayı takip ettiklerini söylemişti. Kendisinin evden tabancasını, oğlunun da kamyonetten pompalı tüfeği aldığını ve kendilerine “vahşice saldıran” Arbery’i oğlunun öldürdüğünü öne sürmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu savunma, baba oğlun bu güne kadar tutuklanmasını sağlamadı.

Bu hafta ortaya çıkan yaklaşık yarım dakikalık görüntüyse, cinayeti ABD kamuoyunda ön plana çıkardı.

LeBron James, Kim Kardashian, Kylie Jenner, Billie Eilish, Zoe Kravitz gibi popüler figürler cinayetin cezasız kalmasına karşı çıktıklarını sosyal medyada vurguladı.

Siyahlara yönelik şiddetin cezasız kalmasına karşı sokakta da büyüyen tepkiler üzerine Salı günü harekete geçen Georgia Bölge Başsavcılığı, davayı yeniden ele aldı.

Önce Demokratların muhtemel başkan adayı Joe Biden, sonra da seçimlerde rakibi olacak ABD Başkanı Donald Trump cinayetle ilgili üzüntü duyduklarını belirten paylaşımlar yaptı.

Bir siyahi genci öldüren baba oğul, nihayet resmen suçlanarak hapse atıldı. Davanın koronavirüs yüzünden gelecek aylarda görülmesi bekleniyor.

Independent Türkçe, AFP, Washington Post

DAHA FAZLA HABER OKU