Ligleri başlatmaya hazırlanan İtalya'da 3 futbolcu daha koronavirüse yakalandı

Serie A ekiplerinden Sampdoria, 3 futbolcuda Kovid-19 tespit edildiğini ve daha önce testi negatif çıkan oyuncunun da pozitife döndüğünü açıkladı. İtalya'da çarşamba gününden beri Torino'da 1, Fiorentina'da 3 futbolcu ve 3 çalışanda virüse rastlanmıştı

Fotoğraf: AA

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Sampdoria, 3 futbolcusunda daha yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiğini bildirdi. 

Kulüpten yapılan açıklamada, Kovid-19 testine tabi tutulan 3 oyuncunun sonucunun pozitif çıktığı ayrıca daha önceden testi negatif çıkan bir oyuncunun yeni testinin de pozitif olduğu ifade edildi.

 

 

Açıklamada, testleri pozitif çıkan futbolcularda herhangi bir belirti görülmediği ve oyuncuların karantinaya alınarak, ilgili protokoller doğrultusunda durumlarının gözlendiği kaydedildi. 

Daha önce 7 futbolcuda görülmüştü

Kovid-19 salgınının İtalya'daki ilk döneminde, Sampdoria'da Manolo Gabbiadini, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Morten Thorsby, Jakub Jankto, Fabio Depaoli ve Bartosz Bereszynski'nin testleri pozitif çıkmış, daha sonra bütün oyuncular iyileşmişti.

Serie A'nın yeniden başlamasına yönelik tartışmaların hız kazandığı son günlerde, kulüpler oyuncularını antrenmanlara başlatmadan önce Kovid-19 testinden geçirmeye başladı. 

 

Covid-19-Reuters.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Torino'da 1, Fiorentina'da 6 yeni vaka

Yapılan testler neticesinde bazı futbolcularda yeni koronavirüs vakalarına rastlandığı haberleri geliyor. 

Serie A takımlarında çarşamba gününden beri, Torino'da bir oyuncu, Fiorentina'da 3 oyuncu ve 3 kulüp çalışanı olmak üzere toplam 7 kişi yeni Kovid-19 vakaları olarak kaydedilmişti. Sampdoria, yeni vakaların görüldüğü üçüncü ekip oldu.

İtalya'da Gençlik ve Spor Bakanı Vincenzo Spadafora, RAI 1 kanalına yaptığı açıklamada, şöyle konuşmuştu:

Serie A'nın güvenli bir şekilde yeniden başlaması için elimden geleni yapacağım. Ligin bir ay sonra mı yoksa haziran ortasında mı başlayacağını söyleyemem. Alternatif, Fransa'daki gibi önden kapatmaktı ama bunu kimse istemiyordu. Eğer oynanmazsa itirazlar çığ olur. Umarım gerek kalmaz.

İtalya'da son verilere göre 215 bin 858 kişide Kovid-19'a rastlanırken, 29 bin 958 kişi yaşamını yitirdi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU