Hindistan’da raylarda uyuyan işçilere tren çarptı: 16 ölü

Kovid-19 salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulandığı Hindistan’da raylarda uyuyan göçmen işçilere tren çarptı. Tren seferlerinin yapılmadığını sandıkları için raylarda uyuyan 16 işçi hayatını kaybetti

Fotoğraf: Reuters

Hindistan'ın Maharaştra eyaletinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek için ülke çapında ilan edilen sokağa çıkma yasağı sebebiyle evlerine yürüyerek dönmek zorunda kalan göçmen işçilere, yük treni çarptı.

Ülke basını, evlerine yürüyerek dönmeye çalışan 20 göçmen işçinin, eyaletin Evrengabad şehrinde demiryolu üzerinde bir süreliğine dinlenmek için uyuduğunu belirtti.

Yetkililer, bu sırada gelen yük treninin raylarda uyuyan göçmen işçileri görmesine rağmen duramadığını ve çarpışma sonrası 16 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. 

 

r.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

Polis, göçmen işçilerin, sokağa çıkma yasağı sebebiyle tren seferlerinin olmayacağını sandıkları için raylar üzerinde uyumayı tercih ettiğini düşünüyor.  Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ülkede 25 Mart'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı sebebiyle toplu ulaşımın olmaması, göçmen işçileri yollara düşürmüştü. 

Hükümet tarafından göçmen işçilerin evlerine dönebilmesi için ayarlanan tren veya otobüs seferlerinin sayısı ise yetersiz kalmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU