DFL Başkanı Seifert : Bundesliga 16 Mayıs’ta "seyircisiz" olarak başlayacak

Almanya Kulüpler Birliği Başkanı Seifert, her maç gözetim altında olacağını belirterek, Kovid-19'dan korunmanın herkesin sorumluluğunda olduğunu söyledi

Fotoğraf: Reuters

Almanya Kulüpler Birliği (DFL) bugün Frankfurt'ta düzenlediği üyeler toplantısında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen 1. ve 2. futbol liglerinin ne zaman başlatılacağına ilişkin karar verdi.

 

 

DFL Başkanı Christian Seifert, toplantının ardından yaptığı basın açıklamasında, ligler başladığında sıkı bir şekilde DFL’in hazırladığı "hijyen ve test" tasarısına uyulacağını  belirterek, "Bundesliga’yı ve Bundesliga 2'yi 16 Mayıs’ta sürdürmeyi planlıyoruz" dedi.

Karşılaşmaların normal bir dönemde yapılmayacağına ve seyircisiz olarak oynatılacağına işaret eden Seifert, Her maç gözetim altında olacak. Her maç günü bir sonraki maç gününü hak ettiğimizi ispatlamamız için bir fırsattır." diye konuştu

Seifert, her aktörün kendisine Kovid-19 virüsünün bulaşmaması konusunda sorumlu olduğunu, herkesten de bu sorumluluğun yerine getirmesini beklediğini kaydetti.

DFL'nin açıklamasında ayrıca, takımlara antrenmanlara başlamadan önce yapılan ikinci Kovid-19 testlerinin bin 695'inin tamamlandığı ve 2 pozitif vakaya rastlandığı belirtildi. Vakaların sağlık yetkililerine bildirildiği duyuruldu. 

Mart ayı ortasında askıya alınan  Bundesliga'nın 26. haftası  16,17 ve 18 Mayıs tarihlerinde oynanacak.

Bundesliga'da 2019-2020 sezonunun 27-28 Haziran’da tamamlanması planlanıyor.

Maç programı şöyle:

16 Mayıs Cumartesi 

Borussia Dortmund-Schalke 04

RB-Leipzig-Freiburg

Hoffenheim-Hertha Berlin

Fortuna Düsseldorf-Paderborn

Augsburg-Wolfsburg

Eintracht Frankfurt-Borussia Mönchengladbach

17 Mayıs Pazar

Köln-Mainz 05

Union Berlin-Bayern Münih

18 Mayıs Pazartesi

Werder Bremen –Bayer Leverkusen

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU