Prof. Çilingiroğlu’ndan Hacettepe rektörüne tepki: Ulan ‘İlk 500’de 6 üniversitemiz var’ diyeceğine…

Çalışmalarını ABD’de sürdürülen Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu’ndan canlı yayında beyin göçü tepkisi geldi: Bana gençler geliyor, ‘Biz Türkiye’den gelelim, yanınızda eğitim alalım’ diyorlar. ‘Beyin göçü’ diyorsunuz ondan sonra. Beyin göçü olur tabi

Koronavirüs sagınıyla birlikte televizyon yayınlarında sıkça görünen Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu A Haber canlı yayında “Memleketini şimdi mi sevmeye başladın” ithamına tepki gösterdi. 

Türkiye’de araştırma imkanlarının ABD’deki kadar geniş olmadığını ve ABD’te bilim yapmak için gittiğini söyleyen Çilingiroğlu şu ifadeleri kullandı:

Bir çok önemli Türk Nobel ödülü aldı. Aldığı ödülü ABD Başkanına mı götürdü? Trump’a mı gitti? Nereye gitti, Atatürkümüze, Cumhurbaşkanımıza geldi. Bak şimdi adamdan ses seda duyulmuyor. Demek ki bir şey yaptı birisi. Böyle terbiyesizlikler yapılmasın. Bizim Türkiye’den bir çıkarımız yok. Ben orada bir üniversiteye girip de profesör olmam ama yardım ederim.

“Beyin göçü olur tabi”

ABD’deki bilim adamlarının Türk olmaktan gurur duyduklarını belirten Çilingiroğlu, “Adam Nobel madalyasını Anıtkabir’e getirdi. Şimdi bu adamın ne çıkarı var? Bana çok gençler geliyor, ‘Hocam biz bu ülkeden gitmek istiyoruz, biz Türkiye’den gelelim yanınızda eğitim alalım’ diyorlar. ‘Beyin göçü’ diyorsunuz ondan sonra. Beyin göçü olur tabi. Sen böyle vatan hainliği neden yaparsın? Halen daha bilmem kim adam ne zaman asılmış ne olmuş onu söylüyorsunuz haberlerde... Yazık ya, biraz ilerleyin" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörünün “İlk 500'te 6 üniversitemiz var” açıklamasına da tepki gösteren Çilingiroğlu, “Ulan, ilk 500'te 6 tane üniversite var diyeceğine ilk 100'de şu üniversitemiz var diye çık karşıma. Hangi ilacı buldun, hangi teknolojiyu buldun" diye konuştu.

A Haber

DAHA FAZLA HABER OKU