AK Partili Şenocak: Mermi gösteren kişinin partimizde işi olmaz

“Milyonlarca üyesi olan bir siyasi partide üyelerden biri böyle bir davranış içine girmiş olabilir”

Fotoğraf: AA

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, partisi üyesi bir kişinin CHP’li isimleri mermi fotoğrafı ile tehdit etmesi hakkında konuştu. Şenocak, “Mermi gösteren kişinin partimizde işi olmaz” dedi.

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısı AK Partili Şenocak’ın açıklamalarına yer verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazının ilgili kısmı şöyle:

Sosyal medya hesabında bir kavanoz mermi fotoğrafı koyup Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere muhalefetten isimlere tehditler savuran AK Parti üyesi şahısla ilgili bir yazı yazmıştım geçen gün.

O şahısla ilgili olarak AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak aradı.

İl başkanı Şenocak’ın söyledikleri şunlar:

“Bu şahsın AK Parti üyesi olduğunu tespit ettiğimiz anda o paylaşım yapılır yapılmaz tepki gösterdik. Hemen harekete geçtik. Şahsı kesin ihraç istemiyle disiplin kurulumuza sevk ettik. Yasal olarak takip edilmesi gereken süreçtir bu. Bundan önceki uygulamalarımızdan yola çıkarak şunu söyleyebilirim: Bu tür kişilerin bizim partimizde yer almaları mümkün değildir. Tehdit etmek, kurşun göstermek... Bizim siyaset anlayışımızda yer alamaz. Milyonlarca üyesi olan bir siyasi partide üyelerden biri böyle bir davranış içine girmiş olabilir. Bu başka partilerde de olabiliyor. Önemli olan bizim parti olarak o şahsa yönelik tutumumuz. Hiçbir tereddüde kapılmadan anında tavrımızı gösterdik.”

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU